Devrek Metem'den "Pilav Günü" Etkinlkiği - Son Dakika
Yerel

Devrek Metem'den "Pilav Günü" Etkinlkiği

Devrek Metem\'den "Pilav Günü" Etkinlkiği

Devrek METEM tarafından Mezuniyet Töreni ve Geleneksel Pilav Günü gerçekleştirildi.

11.06.2014 18:35

Devrek METEM tarafından Mezuniyet Töreni ve Geleneksel Pilav Günü gerçekleştirildi.

Zonguldak'ın Devrek ilçesindeki bulunan Devrek Anadolu Teknik Lise, Teknik Lise, Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Müdürlüğü (METEM) tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 16. gerçekleştirilen "Mezuniyet Töreni ve Geleneksel Pilav Günü"nde protokol ve veliler bir araya geldi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasın ardından başlanan programa törene ilişkin konuşan METEM Müdürü Recep Kıysın," İlk olarak Devrek Meslek Lisesi, sonra Devrek Çok Programlı Lisesi ve bugün de Devrek Meslek ve Teknik Eğitim Merkezi olarak okulumuz şu anda içinde bulunduğumuz "Mezuniyet Töreni ve 17. Geleneksel Pilav Günü" ile birlikte 23. dönem mezunlarını vermektedir. Okulumuzda geçen yıla kadar eğitim-öğretim yapılan 5 alan,açılış sırasına göre ; Elektrik,Elektronik Teknolojisi Alanı,Mobilya ve iç Mekan Tasarım Alanı,Giyim Üretim Teknolojisi Alanı,Muhasebe ve Finansman Alanı ve Bilişim Teknolojisi Alanlarının yanına,ilçemizde ve ülkemizde eleman ihtiyacı ve talebi her geçen gün artan iki meslek alanını ekledik. Bunlar çevremizde önemli talep gören ve her geçen gün gelişen yiyecek, Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı ile bugünlerde başlayan doğalgaz çalışmaları, klima ve sıhhi tesisatçılık mesleklerinde görülen ihtiyaçla ilgili olarak açılan Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme Alanıdır. Ayrıca benzeri sebeplerden dolayı açtığımız iki dal mevcuttur. Bunlar Elektrik-Elektronik Teknolojisi alanı altına açtığımız ve özellikle Asansörcülük Dalı ile İlçemizin turizm kapısı tanındığı en önemli el sanatı bastonculuk mesleğine, hizmet edeceğini düşündüğümüz Mobilya Süsleme Sanatları Dalıdır. Hedefimiz, mezuniyet sonrası öğrencilerimizin daha kolay iş sahibi olmalarını sağlamak ve ilçemizin bu alanlardaki ara eleman ihtiyacını karşılamaktır" diye konuştu. Düzenlenen programda öğrenciler tarafından sergilenen defile gösterileri davetliler tarafından büyük ilgi görürken, misafirlere etli pilav ve ayran ikramında bulunuldu.

Düzenlenen törene; Devrek Belediye Başkan Vekili Osman Erenoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Turan, şube müdürleri, daire müdürleri, öğretmenler, veliler ve çok sayıda davetli katıldı - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Devrek Metem'den 'Pilav Günü' Etkinlkiği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement