Devrek Sualtı Arama ve Kurtarma Timi 3. Yıldız Balıkadam Eğitimine Katıldı - Son Dakika
Yerel

Devrek Sualtı Arama ve Kurtarma Timi 3. Yıldız Balıkadam Eğitimine Katıldı

Devrek Sualtı Arama ve Kurtarma Timi 3. Yıldız Balıkadam Eğitimine Katıldı

Devrek Belediyesi Sualtı Arama ve Kurtarma Timi Kocaeli-Kerpe Derin Deniz Dalış Okulu 3.yıldız dalgıç balıkadam eğitimine katıldı.

19.06.2014 17:41

Devrek Belediyesi Sualtı Arama ve Kurtarma Timi Kocaeli-Kerpe Derin Deniz Dalış Okulu 3.yıldız dalgıç balıkadam eğitimine katıldı.

Kurulduğu günden bu yana başarılı çalışmalara imza atarak adından söz ettiren Devrek Belediyesi Sualtı Arama ve Kurtarma Timi 3.Yıldız Dalgıç Balıkadam eğitim ve tatbikatlarını yapmak üzere Kocaeli-Kerpe Derin Deniz Dalış Okulu balıkadam eğitimine katıldı. Abdurrahim Altuntaş, Muhammet Ali Çekirdekçi ve Rahim Öksüz'den oluşan tim üyeleri Kerpe kayalıkları Ceneviz koyunda yüksekten atlayıp suda baygınlık geçiren Ayşe Kocatürk isimli bayanı kısa süre içerisinde kurtardılar. Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci'nin de çok önem verdiği Sualtı Arama ve Kurtarma Timi kurulduğu günden bugüne kadar, yaşanan doğal afetlerde 29 kişiyi boğulmaktan kurtardı. Kocaeli-Kerpe Derin Deniz Dalış Okulu'nda Türkiye'nin tanınmış eğitmenlerinden Eğitmen Volkan Demircioğlu, Eğitmen Albay Alper Korkmaz ve Eğitmen M.Yasir Ecevit'in eğitimlerinden geçen tim üyeleri kazaya erken müdahale, yangın, su baskını, ırmakta oluşan kaza durumlarında yaptıkları kurtarma çalışmaları yapıyor.

Devrek ve ilçe dışında yaptıkları kurtarma çalışmalarıyla dikkat çeken Devrek Belediyesi Sualtı Arama ve Kurtarma Timi başarılarıyla ilgi görüyor. Her geçen gün profesyonel atılımlar içinde olan tim üyeleri herhangi bir afet ve olay karşısında en iyi şekilde müdahale etmek için kendilerini geliştiriyor, yurt çapında açılan kurslara, seminerlere, eğitimlere katılarak bilgilerini tazeliyor. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Devrek Sualtı Arama ve Kurtarma Timi 3. Yıldız Balıkadam Eğitimine Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • DEVREKLİLER: ALLAH CC RAZI OLSUN SUALTI TİMİNDEN 0 0 Yanıtla

Advertisement