Dha Yurt: CHP'li Veli Ağbaba: Gazze'ye Gitmek İçin Her Yolu Deneyeceğiz - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt: CHP'li Veli Ağbaba: Gazze'ye Gitmek İçin Her Yolu Deneyeceğiz

Dha Yurt: CHP\'li Veli Ağbaba: Gazze\'ye Gitmek İçin Her Yolu Deneyeceğiz

Chp Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Gazze'de yaşananları tüm dünyaya duyurmak için Gazze'ye gideceklerini belirterek "Geçtiğimiz hafta TBMM İnsan Hakları Komisyonu, İsrail'i kınama kararı almıştı.

20.07.2014 18:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Chp Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Gazze'de yaşananları tüm dünyaya duyurmak için Gazze'ye gideceklerini belirterek "Geçtiğimiz hafta TBMM İnsan Hakları Komisyonu, İsrail'i kınama kararı almıştı. Bizde CHP'li üyeler olarak sadece kuru kınama ile değil, tüm dünyanın dikkatini çekebilmek için Gazze'ye gidilmesini teklif etmiştik. Biz bu çağrıyı tekrar yapıyoruz. Yarın Gazze'ye gitmek için Dışişleri Bakanlığına başvuruda bulunacağız" dedi.

Gazze'ye gitmek için her yolu deneyeceklerini belirten Ağbaba,: "BDP, MHP, AKP'li İnsan Hakları Komisyonu üyeleriyle hep birlikte Gazze'ye gidip, oradaki insanlık dramını bütün dünyaya duyurmalıyız. Eğer diğer partilerin üyeleri gelmese bile bizler yarın CHP'li İnsan Hakları Komisyonu Üyeleri ve Cezaevi İnceleme Komisyonu olarak başvuru yapacağız. Gazze'ye gitmek için her yolu deneyeceğiz. Özellikle bayramda Gazze'de bulunmak için girişimlerimiz olacak. Arkadaşlarımızla birkaç alternatif üzerinde çalışıyoruz. Umarım bayramda Gazze'ye giderek, İsrail'in Gazze'de yapmış olduğu katliama bütün dünyanın dikkatini çekebiliriz. Bu anlamda CHP olarak orada olacağımızı ve orada olmak için girişimlerde bulunacağımızı kamuoyunun bilmesini istiyoruz "ifadelerini kullandı. TBMM İnsan Hakları Komisyonunun CHP'li üyeleri Levent Gök, Mahmut Tanal, Hüseyin Aygün, Sinan Aygün, Tufan Köse ile CHP Cezaevleri İzleme ve İnceleme Komisyonu üyeleri Özgür Özel, Nurettin Demir ve Muharrem Işık'ın da yer aldığı heyetle birlikte Gazze'ye gitmek için Dışişleri Bakanlığına başvuracaklarını belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, "Başvurumuzu yapacağız Hangi yollarla girilebileceğini, hangi ülkeden geçebileceğimizi araştırıyoruz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt: CHP'li Veli Ağbaba: Gazze'ye Gitmek İçin Her Yolu Deneyeceğiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement