Dicle'den Kan Bağışı Kampanyası - Son Dakika
Yerel

Dicle'den Kan Bağışı Kampanyası

Dicle\'den Kan Bağışı Kampanyası

Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu öğrencileri tarafından Topluma Hizmet ve Rehberlik dersi kapsamında, okullarda seminerler vermeye başlanıldı.

25.03.2015 22:46

Dicle Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu yönetim organizasyon bölümü birinci sınıf öğrencileri Şeyda Yücel, Dilek Özboyacı, Gizem Kılıç ve topluma hizmet dersi hocası Ahmet Reşit Toptancı, "genç nesil kan verir" projesini büyüterek bölge genelinde hizmet veren bir proje haline getirdi.

Proje kapsamında kan toplamayı amaçlayan öğrenciler, küçük çaplı çalışmalarının destek görmesi üzerine projelerini Kızılay Bölge Müdürü Mehmet Kızılkaya'nın da desteğiyle büyüterek il ve bölge genelinde kan toplayacak düzeye getirdiler.

Öğrencilerin desteğiyle Dicle Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu konferans salonunda gerçekleştirilen etkinlikte, Kızılay Bölge Müdürü Kızılkaya öğrencilere kan bağışını anlattı. Kan bağışıyla ilgili yanlış bilinenleri, bilinmeyenleri, eksik bilinenleri slayt görüntüleriyle öğrencilerle paylaştı. Öğrencilerin de soru ve görüşlerini alan Kızılkaya kan bağışının Türkiye ve dünya istatistiklerine, Türkiye'de ki kan bağışı ihtiyacı verilerine değindi.

Sonrasında Meslek Yüksek Okulu bahçesinde kurulan ve iki gün orada kalacak olan kan toplama aracına geçen öğrenciler kan bağışında bulundu.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Dicle'den Kan Bağışı Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement