Dicle Nehri'nde Bir Çocuk Boğuldu - Son Dakika
Güncel

Dicle Nehri'nde Bir Çocuk Boğuldu

Dicle Nehri\'nde Bir Çocuk Boğuldu

Diyarbakır’da serinlemek için Dicle Nehri’ne giren bir çocuk akıntıya kapılarak boğuldu.

23.06.2015 15:25

Diyarbakır'da serinlemek için Dicle Nehri'ne giren bir çocuk akıntıya kapılarak boğuldu.

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerine çıkmasıyla birlikte, boğulma vakalarının sayısı da artıyor. Diyarbakır'da Hevsel Bahçeleri civarında dün saat 16.00 sıralarında serinlemek için Dicle Nehri'ne giren bir çocuk, akıntıya kapıldı. Olay yerine gelen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Sualtı Arama ve Kurtarma ekibi, kısa sürede bir erkek çocuğunun cesedine ulaştı. Çocuğun cenazesi, sağlık ekipleri tarafından ambulansla Diyarbakır Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

İtfaiye Daire Başkanlığı Sualtı Arama ve Kurtarma ekibinde çalışan dalgıç Erdal Mızrak, haberin kendilerine saat 16.10 sıralarında geldiğini belirterek, kısa sürede olay yerine gittiklerini ve çalışmaya başladıklarını söyledi. Mızrak, yaz aylarında boğulma olaylarının çok fazla olduğunu ve bu yüzden ekiplerinin hazır halde beklediğini kaydederek, "İhbarı alır almaz yola çıktık, Hevsel Bahçeleri'nin alt kısmında çocuğun kaybolduğu bölgede çalışmaya başladık. Yaptığımız çalışma ile 10-12 dakikalık aramadan sonra çocuğun cesedine ulaştık ve ilgili makamlara teslim ettik" dedi.

Öte yandan, İtfaiye Daire Başkanlığı, ailelere uyarıda bulunarak, yaz aylarında Dicle Nehri'ne serinlemek için çok sayıda kişinin girdiğini, iyi yüzme bilinmediği için boğulma vakalarının arttığını, çocuklara dikkat edilmesi gerektiğini kaydetti. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Dicle Nehri'nde Bir Çocuk Boğuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement