Dicle Üniversitesi'ndeki Olayları Protesto Ettiler - Son Dakika
Güncel

Dicle Üniversitesi'ndeki Olayları Protesto Ettiler

Dicle Üniversitesi\'ndeki Olayları Protesto Ettiler

Öğrenciler önce Kürtçe, ardından Türkçe basın açıklaması okuduktan sonra, Aksaray Metro İstasyonu'na doğru yürüyüş yaptı.

16.04.2014 18:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Öğrenciler önce Kürtçe, ardından Türkçe basın açıklaması okuduktan sonra, Aksaray Metro İstasyonu'na doğru yürüyüş yaptı. Yürüyüş sırasında öğrenciler Dicle Üniversitesi yönetimi aleyhine slogan attı. Yolu kapatan öğrenciler ile polisler arasında gerginlik yaşandı.

Haber-KameraÇağatay KENARLI İstanbul DHA Diyarbakır Dicle Üniversitesi'nde yaşanan olayları protesto eden yaklaşık 200 kişilik öğrenci grubu, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi önünde toplandı. Öğrenciler, 'Hizbul-Kontra Üniversiteden defol' yazılı pankart ve 'Her yer Dicle, her yer direniş' yazılı dövizlerle yürüyüşe geçti. İstanbul Üniversitesi ana kapısı önüne gelen öğrenciler, burada önce Kürtçe, daha sonra Türkçe basın açıklaması okudu.

ÖĞRENCİLER, YOLU KAPATARAK AKSARAY METRO'YA YÜRÜDÜ

Eylemin ardından, öğrenci grubu, Aksaray Metro İstasyonu yönüne doğru yürüyüş yapmak istedi. Ancak polis, Ordu Caddesi'ni trafiğe kapatan öğrencileri kaldırıma çıkmaları için anons ederek uyardı. Tüm uyarılara rağmen yolda yürümekte ısrar eden öğrenciler ile polisler arasında gerginlik yaşandı. Metro istasyonu önünde kısa süreli oturma eyleminin ardından, öğrenciler sessiz şekilde dağıldı. Polisin eylem boyunca aldığı geniş güvenlik önlemleri dikkat çekti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dicle Üniversitesi'ndeki Olayları Protesto Ettiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • ahmedo piroze: dicle rektörü 14 haziranda açıklama yaptı diyor . Tüm üniversitelerde kendilerinden olmayanlara baskı yapan apocular bilmiyorum nasıl durdurulacak. tüm kutlu doğum afişlerini güçlü oldukları her yerde indiriyorlar. elbet Allah'ın da bir hesabı vardır bunları cezalandırmak için 2 0 Yanıtla

Advertisement