Didi İstanbul Çocuk Maratonu" - Son Dakika
Güncel

Didi İstanbul Çocuk Maratonu"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Spor A.Ş. tarafından düzenlenen, Didi İstanbul Çocuk Maratonu, Maltepe Orhan Gazi Şehir Parkı'nda başladı.

08.05.2016 12:38

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Spor A.Ş. tarafından düzenlenen, Didi İstanbul Çocuk Maratonu, Maltepe Orhan Gazi Şehir Parkı'nda başladı.

Bu yıl ikincisi gerçekleşen etkinliğe 0-15 yaş grubundan yaklaşık 10 bin çocuğun kayıt yaptırdığı belirtildi.

İBB Spor A.Ş. Genel Müdürü İsmail Özbayraktar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tamamen spor kültürünü yerleştirmeye çalıştıkları bir organizasyon düzenlediklerini söyledi.

Organizasyonda birinci, ikinci ve üçüncünün olmadığını belirten Özbayraktar, "Biz burada şampiyonu sadece katılmasıyla belirliyoruz. Buraya geldiği andan itibaren bizim şampiyonumuz oluyor. Sadece parkuru tamamlaması önemli, çünkü bir işi bitirmek önemlidir. Çocuklarımıza bunu aşılamaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Özbayraktar, etkinliğin sabah 09.00'dan akşam 18.00'e kadar süreceğini aktararak, şunları kaydetti:

"Çeşitli yaş kategorilerindeki çocukları 250 kişilik gruplar haline getirdik. Burada çocuklara, ısınma hareketlerinden tutun yaptığımız bütün işlerde mesaj vermeye çalışıyoruz. Sporun aslında hayatlarının bir parçası olması gerektiğinin mesajını veriyoruz. İBB Başkanı Kadir Topbaş Bey bize bu konuda ciddi bir vizyon verdi. Bu doğrultuda bu işe başlayarak geçen sene bunun ilkini yaptık. Şu an şunu söyleyebilirim, ilgi inanılmaz, müthiş. 10 bin bireysel kayıt var. 10 bin kayıt almakta maratonlarda bile zorlanıyoruz. Çocuklar çok ciddi bir şekilde bu işe emek veriyorlar. Siz yeter ki yapın, biz geleceğiz diyorlar. Onu gösteriyorlar bugün, müthiş bir ortam var. İçeride çeşitli etkinlik alanları da var. Akşam 18.00'de ise Ceza konseriyle finalimizi yapmış olacağız. Güzel bir gün olacağını düşünüyoruz."

"Koşsun da Büyüsün" ve "Katılmak Kazanmaktır" sloganıyla gerçekleşen etkinlikte, her yaş grubuna göre çeşitli aktivite ve eğitici oyun alanları kuruldu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Didi İstanbul Çocuk Maratonu' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement