Didim'de Kaldırım İşgallerinde Uygulama Başlanıyor - Son Dakika
Yerel

Didim'de Kaldırım İşgallerinde Uygulama Başlanıyor

Didim\'de Kaldırım İşgallerinde Uygulama Başlanıyor

Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, Orman Kampı'nda imzaların atıldığını belirtildi.

07.06.2014 11:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, Orman Kampı'nda imzaların atıldığını belirtildi.

Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, Orman Kampı ihalesinde her türlü baskı ve ricalara rağmen ihalenin tasdik edildiğini belirterek "İmzalar atıldı. Gündemimizden çıktı ve onay alındı. İl Müdürü ve Bölge Müdürüyle görüştük. Önümüzdeki hafta Hasan Yavuz Bey, bu konuda dosyayı alıp gelecek" dedi.

Başkan Atabay Orman Kampı sürecinde Belediye Meclis üyelerinin de oy birliğiyle destek olarak olaya katkı sağladığını belirterek ortak akılla hareket edilmesini önemsediklerini belirtti. Seyyar esnafların kaldırılması noktasında çalışmaların sürdüğünü belirten Atabay "Seyyar konusunda alışılmış bir düzen var. Bunu insan hayatından çıkarmak zor; biz bu noktada herkese eşit mesafede olacağız."dedi.

"BÜYÜKŞEHİR GÖRÜŞMESİ HAFTAYA

75. Yıl Sanayi Sitesi esnaflarının yol çalışmaları kapsamında yapılmak istenilen kavşağa karşı çıkmasıyla ilgili olarak değerlendirme yapan Başkan Atabay "Kooperatif Başkanı ile önümüzdeki hafta Büyükşehir Belediyesine giderek konu görüşülecek"dedi.

"ÇALIŞMALAR SEZONU SONUNA KALDI"

1. ve 2. koyda yapılan dolgu çalışmalarıyla ilgili de konuşan Başkan Atabay "Plan dahilinde düzenleme yapılmadı ama burası eskiden molozların döküldüğü alandı. Bu molozları doğal bitkiler tuttu ve orada bir dolgu alanı oluştu. Doğa şartları ve nüfus hareketi o bölgede tehlike arz etmeye başladı. Biz de o nedenle uyarı işaretleri koyduk. Zaten oranın dolgu izni var. Kamacı 2 restauranttan başlıyor. Oralarda yapılan düzenlemeyle ortaya çıkan manzara halkta beğenince sezon sonunda buradaki çalışmalar devam edecek."dedi.

"PLANLI YOL ÇALIŞMALARI "

Şehir merkezinde yol çalışmalarını sati kaplama ve parke olarak sürdürmeye devam ettiklerini kaydeden Atabay "Planlama dahilinde belirlenen yerlerde çalışma yapılacak. Kurumlarda buralarda yapacakları çalışmaları konusuna bilgi verilecek ki yol bir daha kazılmasın. İnşaat yapacak kişiye de bir şey diyemeyiz ama aldığı gibi yolu bırakması noktasında uyarılarımız olacak."dedi.

Başkan Atabay Didim'in İmar planların bir revizyonu ihtiyacı olduğunu bunun içerisine Akbük'ün de girmesi gerektiğini belirterek "Bütün olarak bunu yaparsanız kenti felç edersiniz. Plancılar bunu bölge bölge yapmalı fakat bizim gündemimizde böyle bir talebimiz de yok."dedi.

"YETKİLİLERLE GÖRÜŞTÜK"

Vakıflara ait Altınkum'da bulunan Dinlenme tesisleriyle ilgili olarak 29 Mayıs'ta görülen davanın 13 Haziran'a ertelendiğini dile getiren Atabay "Vakıflar Genel Müdürüyle bunu konuyu görüştük. Buranın kötü görüntüden kurtulması, temizlenmesi noktasındaki talebimizi olumlu baktılar. Kendilerine burayla ilgili düşüncelerimizi de anlattık.Bu görüşme iyi oldu ve iyi bir yönetim var karşımızda.. 13 Haziran'daki dava sonrasında dava kurum lehine sonuçlanırsa bu konuda yeniden incelenecek."dedi.

"KALDIRIM İŞGALLERİ"

Önümüzdeki günlerde kaldırım işgalleri konusunda adımlar atacaklarını belirten Başkan Atabay "Kaldırımlar vatandaşın kullanımda olmalı; görüntü kirliliği ortada; Kamu vicdanını rahatsız etmeden yapacağız."dedi.

Apollon Tapınağı çevresinde bulunan bozuk çiçekliklerin yanından sağlamların da kaldırılmasıyla ilgili gelen eleştirilere de cevap veren Başkan Atabay "

Başkan Atabay kentin Taşburun tarafındaki girişlerinde yer alan tabelaların kesileceğini ve görüntü kirliliğinin önüne geçileceğini belirterek aynı uygulamanın Akbük tarafından da yapılacağını ifade etti.

"AKBÜK ÇALIŞMALARI"

Akbük Mahallesindeki sorunlar ve yapılan çalışmalarla ilgili de bilgiler veren Başkan Atabay "Akbük'te yeni açılan otelin izinsiz durumlar var; onları 30 gün süre verdik. Gayri kanuni işlere karşıyız. Bunun yanı sıra 3 tane çay bahçesinin 2'sini ihaleye çıkacağız. 1 yeri ihaleye çıkamadığımız için kendimiz çalıştıracağız. Onun dışından ana arterlerde ot temizleme çalışmaları sürüyor. Akbük merkezde yazın park sorunu oluyor. Konuyu Jandarmayla görüştük. O bölgede park yasağı getireceğiz. O bölgede 2 dönümlük bir boş yer var; sahibiyle görüştük ve orasını otopark haline getireceğiz. Çok cuzi ücret alınarak orası park olarak kullanılacak. Ana plaj içinde Çine'den 30 kamyon toprak getirilecek. "dedi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Didim'de Kaldırım İşgallerinde Uygulama Başlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement