Didim'de Mezbahane Sadece Kurbanda Açık Olacak - Son Dakika
Yerel

Didim'de Mezbahane Sadece Kurbanda Açık Olacak

Didim\'de Mezbahane Sadece Kurbanda Açık Olacak

Didim Belediyesi Garaj Amirliği içerisinde yer alan Mezbahane’nin Aydın Büyükşehir Belediyesine geçmesinin ardından, geçtiğimiz günlerde kapatıldı.

24.09.2014 09:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Didim Belediyesi Garaj Amirliği içerisinde yer alan Mezbahane'nin Aydın Büyükşehir Belediyesine geçmesinin ardından, geçtiğimiz günlerde kapatıldı. Mezbahanenin Kurban Bayramında ise açık kalacağı öğrenildi.

Aydın'ın Büyükşehir statüsüne geçmesinin ardından Didim Belediyesine ait Garaj Amirliği içerisinde yer alan Mezbahanede Aydın Büyükşehir Belediyesine geçerken Mezbahane geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediyesinin aldığı kararla kapatıldı. Mezbahanede çalışan 5 personelin de Büyükşehir belediyesi kadrosuna geçerken mezbahane sadece Kurban bayramı süresince açık kalacağı öğrenildi.

Didim Belediyesi yetkililerinden alınan bilgiye göre; Geçtiğimiz dönemlerde İl ve İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerince hazırlanan raporları doğrultusunda mezbahanenin teknik ve hijyenik olmadığı, ıslah edilmesi noktasında da tavsiye kararlarının olduğu öğrenildi. Didim Belediyesi Mezbahanesinin mevcut şartlarda revize edilemeyeceği, yeni mezbahanın yapılması gerekliliği dile getirilmiş.

Didim Belediyesi yetkililerinden edinilen bir diğer bilgiye göre; Özel İdarenin kapanmasından sonra Büyükşehir Belediyesine geçen ve Çine'de bulunan Ege Et'in Aydın geneline et dağıtacağı, bu kapsamda Didim gibi bir çok ilçede mezbahanelerin kapatılıp Ege et üzerinden etlerin kasaplara ulaştırılacağı bildirildi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Didim'de Mezbahane Sadece Kurbanda Açık Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement