Dikili Müftülüğü'nden, duygusal Çanakkale programı - Son Dakika
Dini

Dikili Müftülüğü'nden, duygusal Çanakkale programı

Dikili Müftülüğü\'nden, duygusal Çanakkale programı

İzmir'in Dikili ilçesinde 20/03/2015 Cuma günü Kapalı Spor Salonunda yaklaşık 1000 kişiye "Çanakkale Zaferini Anlama ve Şehitleri Anma" konulu konferans tertiplendi

24.03.2015 08:03  Güncelleme: 08:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

18/03/2015 Çarşamba günü Merkez Çarşı Camii'nde sabah namazına müteakip kalabalık bir cemaate başkanlıkca belirtilen program çerçevesinde program icra edildi.

Paket programı dışında İlçe Müftülük Personelleri ile ve halk tarafında okunan hatimlerin duası ile beraber Camii içerisinde 4 görevli aynı anda Sala okudu.

Bu okunan Sala vatandaşları duygulandırarak 100 yıl önceki şehitlerimizi gönlümüzde yaşattılar. Program bitişi ve camii çıkışında tüm katılımcı ve o anda bulunan Dikilili vatandaşlara "Çanakkale Menüsü" ikram edildi.

Ayrıca, 20/03/2015 Cuma günü Çanakkale'nin 100. Yılı münasebeti ile Kapalı Spor Salonunda yaklaşık 1000 kişiye "Çanakkale Zaferini Anlama ve Şehitleri Anma" konulu konferans tertiplendi.

Programda başta Mustafa Kemal Paşa ve tüm Şehitlerin manevi huzurunda Saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşının okunması, Kur'anı Kerim tilaveti, Selamlama Konuşması, Çanakkale Zaferini anlatan Şiir ve Kaside okunması, spontane gelişen ve kendi yazdığı "Bayrağım" adlı şiiri okuyan Vatandaş Kazım ERTEMİZ'in Şiiri, yine Spontane olarak Sunucu olan Din Görevlisi Osman ÖZENLİ'nin Çanakkale Türküsünü söylerken seyirciler içerisinden bir genç kızın eşlik etmesi ile beraber tüm katılımcılar aynı duygu ve heyecanla Çanakkale Türküsüne eşlik ettiler.

Akabinde Çanakkale Şehitleri için Sala okunduğunda tüm katılımcılar göz yaşlarına boğuldular. Başkanlık Müftüsü Yalçın TOPÇU Konferansında: " Çanakkale Savaşında Türk Milletinin giyecekten, yiyecekten, toptan, tüfekten, tayyareden, yoksun ve düşman kuvvetlerine karşı sayıca az olmasına rağmen iman gücü ve vatan sevgisi ile bir olup, bedenlerini düşünmeden düşmana karşı siper ederek bizlere bu vatanı emanet ettiklerini okullarda, medreselerde, tıbbiyelerde okuyan gencecik fidanların vatan, millet ve mukaddesat uğruna toprağa düştüğünü'' belirterek, İslam'la müşerref olduğundan beri bu milletin İslam'ın sancaktarlığını yaptığını ve yapmaya devam ettiğini söyledi.

Konferans sonrası kendisine takdim edilen çiçek buketini Çanakkale türküsüne eşlik eden dinleyiciler arasında kıza veren TOPÇU katılımcılara ve İlçe Müftüsü Hasan BAŞOĞLU'na teşekkür etti.

Son olarak teşekkür konuşması yapan İlçe Müftüsü Hasan Başoğlu " Tuncelili Hıdır, Karadenizli Temel, Kurt Memo, Egeli Ali Efe, Marmaralı Seyit Onbaşı, Bosnalı İsmail, Arnavutlu Arben, Arap Abdullah ve farklı farklı halklardan, dillerden, renklerden oluşmuş din ve vatan aşkı ile bir olmuş ve "Çanakkale Geçilmez" sözlerini ve adlarını tarihe altın harflerle yazdıran atalarımıza minnettarız. Ruhları şad olsun. Şundan da emin olsunlar ki; bu akşam bu salonu dolduran bizler onlara minnettarlığımızı, bu cennet vatanı onların savunduğu idealler uğruna, muhafaza ederek ve daha da ileriye götürerek yerine getireceğiz."diyerek Programda emeği ve katkısı olanlara teşekkür ve şehitlerimizin ruhuna 3 ihlas 1 Fatiha okuyalım diyerek konuşmalarını sonlandırdı.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Dini Dikili Müftülüğü'nden, duygusal Çanakkale programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement