DİKO Yardımı Silvan'da - Son Dakika
Güncel

DİKO Yardımı Silvan'da

DİKO Yardımı Silvan\'da

Diyarbakır Kuyumcular ve Mücevherciler Odası (DİKO), son zamanlarda büyük çatışmaların yaşandığı ve üç mahallesinin harabeye çevrildiği Silvan'a yardım elini uzattı.

27.11.2015 16:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aylardır süren çatışmalı ortamdan dolayı ilçe halkının büyük mağduriyet yaşayan Silvan için kendi esnaf ve üyeleri arasında kampanya düzenleyen Diyarbakır Kuyumcular ve Mücevherciler Odası (DİKO), büyük takdir topladı. Daha önce Kobani ve Şengal için yardım kampanyaları düzenleyip, bu yarımları yerlerine ulaştıran Diko, son birkaç aydır çatışmasız günün geçmediği Silvan ilçesine de yardım kampanyası düzenledi.

Esnaflar Silvan için adeta seferberlik ilan etti

Kampanya kapsamında Diko yönetim ve esnafları büyük fedakarlıklar yaparak gıda kolileri oluşturdu. Her biri on parçadan oluşan yüzlerce koli yardım paketi Silvan'a götürüldü. Günler süren sokağa çıkma yasağı ve beraberinde gelen çatışmalarla adeta ölü şehir haline dönen Silvan'ın içine düştüğü durumda bir nebze olsun katkıda bulunmak amacıyla kampanya başlattıklarını kaydeden Diko Başkanı Mustafa Akkul, duyarlık çağrısında bulundu. Diko üye ve esnafları Silvan için adeta seferberlik ilan ettiklerini anlatan Akkul, "Yardım kampanyasına canı gönülden desteklediklerini dile getiren başta kuyumcular olmak üzere esnaflara teşekkür ediyorum. Keşke bu tür olaylar olmasa da hepimiz huzur içinde kardeşçesine yaşamaya devam edelim. Ama son zamanlarda çıkan çatışmalı ortamdan etkilenen bölge halkının dertlerine, mağduriyetlerine de duyarsız kalamayız. Bu konuda elimizden geleni esirgememeliyiz" dedi.

"Halkımızın emrindeyiz"

Bölgede cereyan eden bu tür hadiselerin oldukça üzücü ve kendilerini derinden yaraladığını kaydeden Diko Başkanı Mustafa Akkul, "Temennimiz bu tür olayların bir daha yaşanmaması, tekrar eski huzur dolu günlerin geri gelmesidir. Fakat bu tür olaylar karşısında da duyarlılığımızı da unutmamamız gerekmektedir. Her zaman mağduriyetlerin yanında yer alan Diko olarak bu kez çatışmalı ortamdan etkilenen Silvan halkımızla dayanışma için kampanya oluşturmuş bulunmaktayız. Gıda ihtiyaçları için başlattığımız bu kampanya sonunda yardımlarımızı bizzat yönetim olarak Silvan'a götürüp halkımıza teslim ettik. Biz her zaman halkımızın yanında, emrindeyiz" dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel DİKO Yardımı Silvan'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement