Dilencilik Boyut Değiştirdi - Son Dakika
Yerel

Dilencilik Boyut Değiştirdi

Dilencilik Boyut Değiştirdi

Aydın’da çevre illerden kafileler halinde gelip şehir merkezinde konaklayarak gün boyu süs eşyası ya da mendil satıcılığı adı altında dilencilik yapanlar sorun olmaya başladı.

05.06.2015 09:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'da çevre illerden kafileler halinde gelip şehir merkezinde konaklayarak gün boyu süs eşyası ya da mendil satıcılığı adı altında dilencilik yapanlar sorun olmaya başladı.

Şehrin cadde ve sokaklarını mesken tutan ve vatandaşı adeta canından bezdiren dilenciler, şehrin en işlek caddelerinde çocuklarıyla birlikte vatandaşlara ellerinde taşıdıkları süs eşyası veya kağıt mendilleri satmaya çalışıyor. Okul çağında ya da kucağındaki çocuklarla bu işi yapan dilenciler Manisa'dan geldiklerini ve iş olmadığı için bu şekilde para toplamaya çalıştıklarını belirttiler.

Şehir merkezinde kapı kapı sokak sokak dolaşan bu dilencilerin diğer illerden toplu halde Aydın'a gelip hep birlikte otel veya apartlarda konaklayarak birkaç gün dilendikleri öğrenilirken, bir çok vatandaş ihtiyaç sahibi olmayanların, dilenciliği meslek haline getirmiş olanların ve çalışmaya gücü yettiği halde dilenenlerin engellenmesini istediler.

Manisa Alaşehir'den geldiğini belirten ve Aydın sokaklarında 9 yaşındaki çocuğu V.D. ile birlikte hediyelik eşya satışı altında vatandaşlardan yardım isteyen Dursun V. Çocuğuna bakacak kimse olmadığı için bu şekilde dolaştığını belirtirken, okul çağında olmasına rağmen gün boyu çocuğu ile birlikte sokaklarda satıcılık yapması dikkat çekti. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dilencilik Boyut Değiştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement