Din Görevlilerine Ailenin Korunması Eğitimi - Son Dakika
Yerel

Din Görevlilerine Ailenin Korunması Eğitimi

Diyanet İşleri Başkanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile UNFPA tarafından hazırlanan, "Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesinde Din Görevlilerinin Katkısının Sağlanması" projesi kapsamında Diyarbakır'daki 2 bin din görevlisine eğitim veriliyor.

20.10.2014 17:40

Diyarbakır'da, "Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesinde Din Görevlilerinin Katkısının Sağlanması" projesi kapsamında 2 bin din görevlisine eğitim veriliyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü ve Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) tarafından hazırlanan proje ile aralarında imam, vaiz ve Kur'an kursu görevlilerinin bulunduğu 2 bin din görevlisi 4 gün sürecek eğitim seminerinde ailenin korunması ve şiddetin önlenmesi konusunda eğitim alacak.

Diyarbakır Müftülüğünde gerçekleştirilecek seminerde din görevlilerine, ailenin korunması ve kadına yönelik şiddetin önlenmesinde din görevlilerinin rolü, ailenin korunmasına dair dini temeller, kadına yönelik şiddetle mücadelenin dini temelleri, kadına yönelik şiddete ilişkin genel bilgiler, aile içinde çocuğa ve kadına yönelik şiddeti önlemeye yönelik kanunlar, şiddete uğrayan kadınları yönlendirme ve onlarla yapılacak görüşmede dikkat edilecek hususlar ele alınıyor.

Din görevlisi ve eğitmen Yahya Öğer, iki hafta süren eğitimin ardından din görevlilerine eğitim vermeye başladıklarını söyledi.

Seminer sona erdiğinde imam, vaiz ve Kur'an kursu personeli olmak üzere 2 bin din görevlisinin eğitimden geçirileceğini vurgulayan Öğer, ailenin korunması ve kadına yönelik şiddetin önlenmesinde din adamlarına önemli görevler düştüğünü vurguladı.

Öğer, şöyle dedi:

"Toplumun önderi olan imamlar, camilerde ve bulundukları mahalle ile köylerde şimdiye kadar bu konuda üzerlerine düşeni yaptı. Bundan sonra konuya biraz daha profesyonelce yaklaşarak eğitim almış din adamları, ailenin korunması ve kadına yönelik şiddetin önlenmesinde etkin rol alacaklar." - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Din Görevlilerine Ailenin Korunması Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement