Dinar'da Çiftçi Tohum Desteği Bekliyor - Son Dakika
Yerel

Dinar'da Çiftçi Tohum Desteği Bekliyor

Dinar Ziraat Odası Başkanı Fevzi Akşen, Dinar ve köylerinde çiftçilikle geçimini sağlayan vatandaşların bu yıl ektiği ürünlerden zarar ettiğini söyledi.

06.10.2015 14:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dinar Ziraat Odası Başkanı Fevzi Akşen, Dinar ve köylerinde çiftçilikle geçimini sağlayan vatandaşların bu yıl ektiği ürünlerden zarar ettiğini söyledi.

Türkiye genelinde bu yıl yoğun dolu, yağışlar ve hastalık nedeniyle özellikle patates ürününün çok zarar gördüğünü belirten Dinar Ziraat Odası Başkanı Fevzi Akşen, milova hastalığının verimi düşürdüğünü kaydetti.

Kış döneminde yaşanan doğal afetler nedeniyle başta patates olmak üzere bir çok üründe yüzde 50 ürün kaybı yaşandığını ifade eden Akşen, şöyle konuştu:

"Dinar ve köylerinde çiftçilikle geçimini sağlayan vatandaşlar bu yıl ektiği ürünlerden zarar etti. Büyük umutlarla ektiği ürünlerin yarısının telef olması çiftçimizi çok zor duruma soktu. Çiftçilerimizin şu an ne gübresi ne de ekmek için tohumu var. Devlet tarafından Dinar ve bölgesinde üretimin devam etmesi için mutlaka çiftçiye tohum desteğinin verilmesi gerekir. Aksi halde üreticinin tarlası boş kalacak."

Akşen, çiftçilerin tarlalarına büyük zararlar veren tarla fareleri için de bazı önlemlerin alınması gerektiğini söyledi.

Bununla ilgili yetkililerin ve çiftçilerin birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmesi gerektiğini savunan Akşen, "Çiftçimizin başını ağrıtan diğer bir mesele ise tarla farelerinin ürünlere zarar vermesidir. Tarla fareleriyle ilgili gerekli önlemlerin alınması gerekmektedir" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Dinar'da Çiftçi Tohum Desteği Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement