Dinar'da Kutlu Doğum Haftası - Son Dakika
Güncel

Dinar'da Kutlu Doğum Haftası

Dinar ilçesinde Kutlu Doğum Haftası etkinliği düzenlendi.

18.04.2016 13:54

Dinar ilçesinde Kutlu Doğum Haftası etkinliği düzenlendi.

İlçe Müftüsü Celil Şimşek, Park Ala Toplantı Salonunda düzenlenen programda yaptığı konuşmada, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu yıl Kutlu Doğum Haftası temasının "Tevhid ve Vahdet Gelin Birlik Olalım" olarak belirlendiğini anımsattı.

Kardeşlik, hoşgörü ve adalet gibi değerlerin elçisi olan Hazreti Muhammed'in hayatı boyunca insanları doğruluğa, iyiliğe, yardımlaşmaya ve birlik olmaya teşvik ettiğini belirten Şimşek, şunları kaydetti:

"Peygamber Efendimizin güzel ahlakı, birlik, beraberlik ve yardımlaşma duygularımızın güçlenmesi bakımından bizim için en önemli rehberdir. Dünyanın birçok yerinde acıların, gözyaşı ve zulmün yaşandığı günümüzde, Peygamberimizin merhamet etmeye ve müsamaha göstermeye yönelik insanlığa sunduğu zengin mirastan yararlanmak gerekmektedir. Ülkemizin ve tüm İslam aleminin Kutlu Doğum Haftasını tebrik eder, ülkemizdeki barış ve huzur ortamının tesisine, bütün dünyada akan gözyaşı ve acıların dinmesine, birlik ve beraberliğimizin daha da artmasına vesile olmasını dilerim."

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Müçteba Altıntaş davetlilere "Tevhid ve Vahdet" konulu bir seminer verdi.

Daha sonra Dinar Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan Tasavvuf Musikisi (Ses Eğitimi) kursunu başarıyla bitiren Tasavvuf Musikisi İlahi Grubu tarafından davetlilere ilahiler söylendi.

Kapanış bölümündeyse resim, şiir ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

Programa, Dinar Kaymakamı Mustafa Şahin, Milli Eğitim Müdürü Hasan Tahtaoğlu, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Gültekin Koçer, Dinar MYO Müdürü Hayrettin Ertan ve davetliler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dinar'da Kutlu Doğum Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement