Diplomasi Sofraları'nın 2. Konuğu İsrail Oldu - Son Dakika
Dünya

Diplomasi Sofraları'nın 2. Konuğu İsrail Oldu

Diplomasi Sofraları\'nın 2. Konuğu İsrail Oldu

Kadir Has Üniversitesi Diplomasi Sofraları'nın konuğu Ermenistan'ın ardından İsrail oldu.

03.12.2014 11:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bölgelerarası mutfak kültürü mirasının ortaklaştırıcı özelliği esas alınarak başlayan Diploması Sofrası ikincisine ev sahipliği yaptı.

Komşu ülkeler ile arasındaki kültürel, sosyal ve ekonomik ilişkileri geliştirmek amacıyla başlayan Diplomasi Sofraları 28 Kasım Cuma Günü İsrail daveti ile devam etti.

Kadir Has Üniversitesi'nin Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Çalışmaları Merkezi, Ortadoğu ve Afrika Araştırmaları Merkezi ve İletişim Fakültesi'nin uzmanlık alanlarıyla desteklediği Diplomasi Sofrası'nda , İki ülkeden akademisyenlerin yanısıra medya mensupları, iş adamları, diplomatlar ile kamu kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

Türk asıllı İsrailli şef Ruthie Rousso, Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü'nde İstanbul Culinary Institute işbirliği ile düzenlenen "Diplomasi Sofrası"nda konuklarını özellikle geleneksel aile yemekleri ve bilinmeyen Yahudi tatları ile tanıştırdı. Rousso, "Diplomasi Sofraları"nda Yahudiler'in yeni yıl, dini bayramlar gibi özel davetlerinde yaptığı yemekleri de konuklarına tattırdı.

Yemeğin konuk konuşmacıları ise Türkiye-İsrail ilişkilerinin yakınlaştırılması konusunda görev almış emekli büyükelçi Özdem Sanberk ve İsrail Channel 2 Dış Haberler Editörü Arad Nir idi.

"Diplomasi Sofrası"nın açılışında konuşma yapan Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın, Üniversite olarak özellikle uluslararası ilişkiler alanında çok güçlü bir akademik yapıya sahip olduklarını ve bu ekip ile Türkiye'de dış ilişkiler alanında birçok ilk araştırma ve tartışmayı gündeme taşıdıklarını vurguladı.

Aydın, Diplomasi Sofraları projesi ile mutfak kültürü mirasının ortaklaştırıcı özelliği sayesinde komşu ülkeler arasında sosyal, kültürel ve ekonomik ilişkileri geliştirmesi hedeflendiğini belirterek, "Diplomasi Sofraları"nın Ermeni ve İsrail buluşmalarının ardından Ukrayna ve Yunan yemekleri ile devam edeceğini de açıkladı.
Diplomasi Sofraları'nın (Food for Diplomacy) ilki, 7 Kasım günü Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü'nde gerçekleşti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Dünya Diplomasi Sofraları'nın 2. Konuğu İsrail Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement