Dişe Dokunur Bir Hikaye Projesi" - Son Dakika
Yerel

Dişe Dokunur Bir Hikaye Projesi"

Dişe Dokunur Bir Hikaye Projesi"

Erzurum'da düzenlenen "Dişe Dokunur Bir Hikaye" adlı programa katılan gazeteci Tayfun Talipoğlu izlenimlerini öğrencilerle paylaştı.

03.03.2014 15:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum'da düzenlenen "Dişe Dokunur Bir Hikaye" adlı programa katılan gazeteci Tayfun Talipoğlu izlenimlerini öğrencilerle paylaştı.

Talioğlu, Türk Diş Hekimleri Birliği ile bir diş macunu firması tarafından Erzurum Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen programda, öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

Topluma yararlı ve sağlıklı birey olmanın yolunun temelinde öğrencilerin olduğunu belirten Talipoğlu, şöyle konuştu:

"Türk Diş Hekimleri Birliği ile diş macunu firması sayesinde yollara çıkıp insanlarla birebir görüşerek onların düşüncelerini alıyoruz. Yaptığımız gezilerde o kadar ilginç olaylarla karşılaştım. Bir amcaya 'dişlerini ne zaman temizliyorsun?' diye sordum. Bana cebinden çıkarttığı dişlerini gösterdi. 'Sabah çıkardım kahvaltı yaptım dur yerine takayım" cevabını verdi. Gençlere 'dişlerinizi ne zaman fırçaladınız' diye soruyorum. Aldığım cevap 'en son bir ay önce' işte durumun ne kadar vahim olduğunu görün. Bu nedenle ailenize çevrenize sizler diş sağlığının ne kadar önemli olduğunu anlatmalısınız. Diş sağlığından ortaya çıkan hastalıklar önemsenmeli ve her gün dişlerimizi fırçalamalıyız. Öğrenciler unutmayın diş çürüğü kronik bir hastalıktır ve dünyada 5 milyar insan aynı sorunu yaşıyor."

Talipoğlu'nun konuşmasının ardından Erzurum Diş Hekimleri Odası Başkanı Alper Eminoğlu ağız ve diş sağlığı konusunda öğrencileri bilgilendirdi. - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Dişe Dokunur Bir Hikaye Projesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement