Dışişleri Bakanlığı, Kenya'da Yaşayan Türk Vatandaşlarını Uyardı - Son Dakika
Politika

Dışişleri Bakanlığı, Kenya'da Yaşayan Türk Vatandaşlarını Uyardı

Dışişleri Bakanlığı, Kenya’da bulunan veya Kenya’ya seyahat edecek olan Türk vatandaşlarını, kişisel güvenlikleri konusunda dikkatli olmaları yönünde uyardı.

17.07.2014 22:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dışişleri Bakanlığı, Kenya'da bulunan veya Kenya'ya seyahat edecek olan Türk vatandaşlarını, kişisel güvenlikleri konusunda dikkatli olmaları yönünde uyardı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, vatandaşların; Somali, Güney Sudan ve Etiyopya sınırlarına mücavir bölgeler ile sahil şeridine gitmemeleri, zaruri olmayan yolculuklardan kaçınmaları gerektiği belirtildi. Açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Son dönemde Afrika boynuzu bölgesinde artan terör faaliyetlerinin dost Kenya Cumhuriyeti'ni de hedef almakta olduğu üzüntüyle müşahede edilmektedir. Bu nedenle Kenya'da bulunan veya bu ülkeye seyahat edecek vatandaşlarımızın kişisel güvenliklerine azami dikkati göstermeleri ve müteyakkız olmaları kuvvetle tavsiye edilmektedir. Bu bağlamda özellikle Somali, Güney Sudan ve Etiyopya sınırlarına mücavir bölgeler ile sahil şeridine gidilmemesinde, ülke genelinde zaruri olmayan yolculuklardan imtina edilmesinde yarar görülmektedir. Vatandaşlarımızın Bakanlığımız ile Nairobi Büyükelçiliğimizce yapılabilecek uyarı ve duyuruları da takip etmeleri tavsiye edilmektedir. Kenya'da bulunan vatandaşlarımızın olası acil durumlarda Bakanlığımızın 24 saat hizmet veren Konsolosluk Çağrı Merkezi ile (00 90 312 - 292 29 29) irtibata geçmeleri mümkündür." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Dışişleri Bakanlığı, Kenya'da Yaşayan Türk Vatandaşlarını Uyardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement