Diyanet-Sen Başkanı: Pokemon GO Oynanması Yasaklansın - Son Dakika
Güncel

Diyanet-Sen Başkanı: Pokemon GO Oynanması Yasaklansın

Pokemon GO'nun oynandığı alanın camilere kadar yansımasına tepki gösteren Diyanet-Sen Başkanı Mehmet Bayraktutar, 'oynanması yasaklansın' dedi.

14.07.2016 17:27  Güncelleme: 17:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sadece Türkiye'yi değil, bütün dünyayı sokaklara döken Pokemon GO'nun oynandığı alanın camilere kadar ulaşması ve sosyal medyada bu anlamda atılan mesajlara Diyanet-Sen Başkanı Mehmet Bayraktutar büyük tepki gösterdi.

''BATININ İSLAM DİNİNE KARŞI BİR SENARYOSU''

"Dışarıdan gördüğüm kadarıyla Pokemon GO gençlerimizi cami ve namaza teşvik ediyor" ve "Benim evin karşısında tarihi bir cami var, her 5 dakikada bir 3 tane Pokemon GO topu veriyor, sonunda evin değeri arttı" şeklinde atılan tweet'leri 'Batının İslam dinine karşı bir senaryosu' şeklinde yorumlayan Bayraktutar, "Bu durumu kınıyorum ve oyunun Türkiye'de yasaklanmasını istiyorum" dedi.

İlahiyat Profesörü Abdülaziz Bayındır, Bayraktutar'ın aksine duruma farklı bir bakış açısıyla yaklaştı. Camilerin Allah için yapılmış bir ibadet alanı olduğunu, burada bazı sosyal aktivitelerin yapılabileceğini fakat söz konusu oyunu ciddi bir zaman israfı olarak değerlendiren Bayındır, "Bir kişinin en önemli değeri zamanıdır. Her şeyi tekrar bulursunuz ama kaybedilen zamanı asla bulamazsınız. Bu açıdan bu çok büyük israf. Bu, insanların hayatlarını boşa geçirmesi sonucunu doğurur. Esas olaya bu açıdan bakmak lazım. Yoksa cami içerisine girmiş, orada pokemon bulmuş bu tabii hoş karşılanmaz ama daha kötüsü zamanın israf edilmesidir. Bu tür şeylere müsaade etmemek gerekir" dedi.

Diyanet-Sen Başkanı: Pokemon GO Oynanması Yasaklansın

Son Dakika Güncel Diyanet-Sen Başkanı: Pokemon GO Oynanması Yasaklansın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • Caner : Sa na ne 16 20 Yanıtla
  • URFALI: Bizim millet boş gezmeyi ve boş işleri çok sever. 6 1 Yanıtla
  • Serkn: Bu abdülzizi kim konuşturuyo hala Allah geleceği bilmez diyen bir adamı adamdiye çıkarıyolar oraya 4 0 Yanıtla

Advertisement