Ehliyet Sınavında 111 "Joker" Yakalandı - Son Dakika
Güncel

Ehliyet Sınavında 111 "Joker" Yakalandı

Ehliyet Sınavında 111 "Joker" Yakalandı

Diyarbakır'da motorlu taşıt sürücü adayları sınavına, adayların yerine sınava giren 'joker' olarak adlandırılan 111 kişi yakalandı.

04.04.2015 16:19  Güncelleme: 17:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da ulusal ve uluslararası yolcu, yük, patlayıcı madde taşımacılığı için gerekli olan özel sürücü belgesi için Mesleki Yeterlilik Sınavı'nda özel sürücü kursu görevlileri tarafından çevre il ve ilçelerden getirilen 111 'joker' yakalandı.

Diyarbakır Valiliği, Ulaştırma Bakanlığı tarafından organize edilen ulusal ve uluslararası yolcu, yük, patlayıcı madde vb. taşımacılık faaliyetleri için gerekli olan sürücü belgesini almaya hak kazanılması için bugün kentte Mesleki Yeterlilik Sınavı yapıldığını açıkladı.

"29 SINAV MERKEZİNDE TEDBİR ALINDI"

Açıklamada, "Özel sürücü kursu görevlileri tarafından çevre il ve ilçelerden ilimize getirilen 'joker' olarak tabir edilen şahısların, sürücü belgesi alacak kursiyerlerin yerine sınava girecekleri bilgisi elde edilmiştir. Müdürlüğümüz Mali Suçlar Büro Amirliği görevlilerince yapılan çalışmalarda; il merkezinde toplam 29 sınav merkezinde gerekli emniyet tedbirleri alınmıştır."denildi.

111 JOKER YAKALANDI

Açıklamada, "Emniyet görevlilerimizin sınav görevlileri ile sağlamış oldukları koordinasyon neticesinde; sınav girişi ve çıkışında başkasının yerine sınava giren ya da girmeye teşebbüs eden toplam 111 joker yakalanmış ve kursiyerler adına düzenlenmiş 111 adet sahte nüfus cüzdanı ele geçirilmiştir. Konuyla ilgili 222 şüpheliye 'resmi ve özel belgede sahtecilik' suçundan işlem yapılmıştır. Müdürlüğümüzce ehliyet sınavlarında sahtecilik konularına ilişkin çalışmalara hassasiyetle devam edilmektedir." denildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ehliyet Sınavında 111 'Joker' Yakalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement