Diyarbakır'da AK Parti'den Aday Adayı Olan Bazı İsimlere Kötü Haber - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'da AK Parti'den Aday Adayı Olan Bazı İsimlere Kötü Haber

Diyarbakır\'da AK Parti\'den Aday Adayı Olan Bazı İsimlere Kötü Haber

Aday belirleme sürecinde temayül yoklaması, anket ve saha çalışmasını baz alan AK Parti'de aday adayları arasındaki rekabet gün geçtikçe kızışıyor.

28.02.2015 15:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aday adaylık başvurularının tamamlanmasıyla birlikte AK Parti'de temayül yoklaması için nefesler tutuldu. AK Parti Genel Merkezi, aday adayları için kamuoyu araştırması yaparken, adaylar da temayül yoklamasında oy toplayabilmek için kıyasıya bir mücadele içine girdi.

Yarın Sandığa Gidilecek

AK Parti'de işleyen sisteme göre Diyarbakır teşkilatından 2 bin 700'e yakın kişi yarın (1 Mart Pazar günü) sandığa gidecek. Eski ve şimdiki milletvekilleri ve eski il başkanı temayül yoklamasında yer almayacak.

Ankara'da 3 Aşamalı Bir Süreç İşleyecek

Alt Komisyon, aday adayları için 6–15 Mart tarihleri arasında mülakat çalışması yapacak. Alt komisyon 30 kişilik adayı belirledikten sonra ara komisyona bu isimleri 16 Mart tarihinde bildirecek. Ara Komisyon, temayül yoklaması ve mülakat sürecinde belirlenen isimlerin potansiyelini anlamak ve adaylığa uygunluğunu saptamak amacıyla anket ve saha çalışmaları yapacak. Ara komisyon 22 Mart tarihine kadar 30 kişilik ismi 20'ye düşürecek ve 20 kişilik adayın ismini üst komisyona bildirecek.

Üçüncü aşama yani Üst Kurul'da ise AK Parti Seçim İşleri Başkanlığı ve AK Parti'nin üst düzey yöneticilerinin oluşturduğu üst komisyon, süreç boyunca toplanan verileri değerlendirecek. AK Parti'den 11 adayın ismi 7 Nisan tarihine kadar Yüksek Seçim Kuruluna bildirilecek.

Aynı Aşiretten Başvuranlar Kaybetti!

AK Parti Genel Merkezi, yaklaşan genel seçimler nedeniyle adaylık kriterlerini netleştirdi. Kriterler ise şu şekilde oluştu;

"Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) ve Merkez Yönetim Kurulu (MYK)'nin bağlayıcı kararına göre aynı aşirete mensup, aynı soy ismi taşıyanlar ve kardeşler ile milletvekili ve belediye başkanları ile direk olarak kan bağı bulunanlar, adaylık başvurusunda bulunsa dahi temayül yoklamasına katılamayacak. Ayrıca alınan karara göre 30 Mart 2014 yerel seçimleri öncesi AK Parti'ye karşı çalışanlar, AK Parti'den aday olup seçimi kaybedenler, kısacası AK Parti'ye ihanet edenler ön elemede elenecek ve temayül yoklamasında ve diğer belirleme süreçlerinde değerlendirilmeyecek"

Diyarbakır'da Bu Kriter Nedeniyle 100'den Fazla Kişi Elenecek

Diyarbakır'da bu kriter göz önünde bulundurulduğunda mevcut 211 adaydan 100'den fazla kişinin bu kriter kararlarına göre eleneceği ifade ediliyor. Zira, mevcut aday adaylarının arasında aynı aileden onlarca kişinin aday adaylığının yanı sıra, eski ve yeni milletvekilleri ile kan bağı bulunan çok sayıda aday bulunuyor. Aday adayları arasında Belediye seçimlerine girerek kaybeden isimlerde bulunuyor.

Ensarioğlu Aday Adaylığından Çekildi

Bu arada, daha önce Ak Parti Diyarbakır Milletvekilliği aday adaylığını duyuran Salim Ensarioğlu'da aday adaylığından çekildiğini duyurdu. Ensarioğlu'nun bu kriterleri göz önünde bulundurduğu, mevcut milletvekili olan yeğeni Galip Ensarioğlu lehine çekildiği belirtiliyor.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Diyarbakır'da AK Parti'den Aday Adayı Olan Bazı İsimlere Kötü Haber - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • ÖZ DİYARBAKIRLI: DİYARBEKİRLİ OLAN ADAY ADAYLARI SEÇİLSİN SORUN YOK, HDP İLE SÜEKLİ DİRSEK TEMASINDA BULUNAN ZAMANINDA ÇYD, MARJİNAL SOL İLE HAREKET EDEN BABASI MÜFTÜ OLAN REKTÖRLE BİRLİKTE MÜTEDEİN KİŞİLERİ FİŞLETEN NE ELAZIĞ KARAKOÇANLI ADYAIN TAHAMÜL YOKLAMASINA BİLE ALINMASI OY KAYBATTİRECEKTİR. ENSARİOĞLU AİLESİ KENDİNE YAKIŞANI YAPMIŞTIR. BAŞARILAR DİLER DESTEKLERİMİZ SUNARIZ 6 5 Yanıtla
  • erganiden: m salim ensarioğlu başımızın tacıdır o nerde olsa oyumuz onadır 0 0 Yanıtla
  • Ömer Ensari: Salim Ensarioğlu yeğeni galip lehine çekilmedi.Bağımsız aday olarak seçimlere katılacaktır. 0 0 Yanıtla
  • MEHMET EMİN BAKIR: BEN MEHMET SALİM ENSARİ OĞLONU OYGUN BOLYURM HANİ İLÇESİNDEN YAZI YOURM 0 0 Yanıtla

Advertisement