Diyarbakır'da İnşaat ve Belediye İhtiyaçları Fuarı - Son Dakika
Yerel

Diyarbakır'da İnşaat ve Belediye İhtiyaçları Fuarı

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım AŞ'nin Diyarbakır'daki "Ortadoğu inşaat ve belediye ihtiyaçları fuarı" açıldı.

07.05.2015 17:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım AŞ'nin Diyarbakır'daki "Ortadoğu inşaat ve belediye ihtiyaçları fuarı" açıldı.

Diyarbakır Valiliği ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın da desteklediği fuar nedeniyle TÜYAP Diyarbakır Fuar ve Kongre Merkezi'nde tören düzenlendi.

Törende konuşan Vali Hüseyin Aksoy, inşaat sektörünün hızla geliştiğini söyledi.

Sektörün gerek il, gerekse ülke ekonomisine katkı sağladığını dile getiren Vali Aksoy, şöyle dedi:

"2013 verilerine baktığımızda Diyarbakır'daki istihdamın yaklaşık yüzde 23'ü inşaat sektöründe gerçekleşmiştir. Bu sektörün canlılığı, hareketliliği de gerek istihdamın yaratılmasında gerek ekonomik hareketliliğin ortaya konulmasında bizlere önemli katkı sunmuş oluyor. Diyarbakır'da da inşaat sektörü büyük hızla gelişip büyümektedir."

Diyarbakır'ın önemli fuarlara ev sahipliği yapmaya devam edeceğini kaydeden Aksoy, "Özel sektörün yürüttüğü inşaatların yanı sıra kamunun da Diyarbakır'da önemli inşaatları var. Şu anda devam eden 177 büyük projemiz var ve bunların toplam bedeli 4 milyar 25 milyon civarında" dedi.

TÜYAP Diyarbakır Genel Müdürü İlhan Ersözlü de bu yıl Diyarbakır'da 9 fuar gerçekleşeceğini dile getirerek, bu fuarların Diyarbakır'a ve bölge ekonomisine çok şey katacağını belirtti.

Ersözlü, Diyarbakır'da 5 yılda 28 ülkeden 3 bin 414 firmanın katılımıyla 51 fuar düzenlediklerini sözlerine ekledi.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Ahmet Sayar ise Diyarbakır'ın bölgenin fuar alanındaki en önemli kenti olduğunu söyledi.

İnşaat sektörünün bazı sorunlarının olduğunu kaydeden Sayar, şunları söyledi:

"İstatistiklerde özellikle lüks konutlarda 10 bin civarında arz fazlası var ama bizim buranın sosyo ekonomik seviyesi, insanları da yeterince varlıklı olmadıkları için lüks konut alabilme imkanları yok.  Bu noktada sosyal konut açığı var. Bir şekilde bu yoksul kesimin, kiracıların da ev sahibi olabilmeleri için belki içinde olabileceğimiz, kamu kurumları ve belediyenin de içinde bulunduğu ortak projenin geliştirilmesi gerektiğini düşünüyorum."

Çözüm Süreci'nin önemine de değinen Sayar, "Çözüm Süreci olmazsa olmazlarımızdandır. Süreçten umudumuz beklentimiz kalıcı bir barışla noktalanmasıdır. Barışın ne kadar kıymetli ve değerli olduğunu çok ifade etmeye gerek yok. Geçmiş yıllarda kaybettiklerimiz üzerinden bu barışın ne kadar değerli olduğunu görebiliyoruz" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fırat Anlı da sektörün yaratmış olduğu istihdamın ve ekonominin Diyarbakır açısından da çok önemli olduğunu vurguladı.

"Daha nitelikli, daha kaliteli, ekolojiye ve çevreye duyarlı, ekonomik ve sürdürülebilir bir kent için inşaat sektörünün önceliği olmalıdır" diyen Anlı, "Bizden sonraki kuşaklara yaşamaktan keyif duyacakları, yaşarken mutlu olacakları, mutluluklarını etrafa yayacakları bir çevre bırakmalıyız" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Diyarbakır'da İnşaat ve Belediye İhtiyaçları Fuarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement