Diyarbakır'da Kitap Okuma Etkinliği - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'da Kitap Okuma Etkinliği

Diyarbakır\'da Kitap Okuma Etkinliği

8 Eylül Dünya Okuma Yazma Günü nedeniyle, Dicle Üniversitesi ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün işbirliği ile adı Büyükşehir Belediyesi meclis kararıyla Şeyh Sait Meydanı olarak değiştirilen Dağkapı Meydanı'nda kitap okuma etkinliği düzenlendi.

08.09.2014 13:03

8 Eylül Dünya Okuma Yazma Günü nedeniyle, Dicle Üniversitesi ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün işbirliği ile adı Büyükşehir Belediyesi meclis kararıyla Şeyh Sait Meydanı olarak değiştirilen Dağkapı Meydanı'nda kitap okuma etkinliği düzenlendi. Okumanın önemine dikkat çekmek amacıyla her yaştan yaklaşık 50 kişinin katıldığı kitap okuma etkinliğinde, Dicle Ünivetsitesi Anadolu Halk Dansları ekibine bağlı öğrenciler ise yöresel kiyafetle kitap dağıttı. Çocuk Esirgeme Kurumu'nda yaşayan çocuklarında katıldığı kitap okuma etkinliğinde kısa bir açıklama yapan Dicle Üniversitesi Basın ve Haklar İlişkiler Müdürü Murat Yolcu, Okumak kültürü ve bilgiyi zenginleştirir, iç dünyayı huzura kavuşturur. İnsanı diğer varlıklardan ayıran en önemli özellik okuma, öğrenme, anlama ve anlatma yeteneğini ortaya çıkaran akla sahip olmasıdır. Okumak bir toplumun herşeyidir dedi.

İlkokul öğrencisi Muhammed Okçu, kitap okumaya geldiğini belirterek, Her zaman farklı farklı kitaplar okuyorum. Kitap okumayıda çok seviyorum. Kitap okuduğum zaman boş kalan zamanlarımı boşa harcamıyorum. Ayrıca okumamıda geliştirmiş oluyorum. Kitap okumak büyüdüğümde iyi bir meslek kazanmamı sağlıyor. Arkadaşlarımın kitap okuyup okumadığını bilmiyorum ama geleceklerini kitap okuyarak kazanırlar dedi.

Dicle Üniversitesi öğrencisi İdil Şakir ise, Kitap okumanın önemini belirtmek için burdayız. Hep birlikte kitap okuyoruz ve insanlarıda buraya davet ediyoruz. Kitap okuma özellikle bizim şehrimizde bazı insanların dillerini düzeltebilmeleri için çok önemli. ve biz Diyarbakır'ı daha iyi yansıtmak istiyoruz dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır'da Kitap Okuma Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement