Diyarbakır'da Otizmli Aileler Yürüyecek - Son Dakika
Yerel

Diyarbakır'da Otizmli Aileler Yürüyecek

Diyarbakır\'da Otizmli Aileler Yürüyecek

Diyarbakır Otizmle Mücadele Derneği ve Türkiye Bisiklet Federasyonu işbirliğiyle otizm konusunda farkındalık oluşturulması amacıyla yürüyüş düzenlenecek.

31.03.2014 17:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Otizmle Mücadele Derneği (DOM-DER) ve Türkiye Bisiklet Federasyonu İl Temsilciliği işbirliğiyle otizm konusunda farkındalık oluşturulması amacıyla yürüyüş düzenlenecek.

DOMDER Başkanı Adnan Aydın, yaptığı açıklamada, 2 Nisan Dünya Otizm Günü dolayısıyla Diyarbakır'da otizmli çocuklar ve aileleri ile duyarlı vatandaşların katılımıyla yürüyüş etkinliği gerçekleştireceklerini söyledi.

Türkiye Bisiklet Fedarasyonu Temsilciliğinin de desteği ile 2 Nisan Çarşamba günü saat 09.00'da Seyrantepe Kavşağında başlayacak yürüyüşün Ofis Semtinde Askerlik Şubesi önünde ailelerin katılımıyla devam edeceğini ifade eden Aydın, Diyarbakır Valiliği önünde de sona ereceğini belirtti.

Aydın, amaçlarının otizm konusunda farkındalık oluşturarak vatandaşların otizmli çocukların ve ailelerin yaşadığı sorunları anlamasını sağlamak olduğunu anlatarak, "Otizmli çocukların da eğtim hakkı var. Bu kapsamda otizmli çocukların da sağlıklı akranları gibi eğitim ve sağlık hakkından faydalanarak yaşamlarını sürdürmeleri ve ayaklarının üzerinde durabilir hale gelmelerini sağlayacak olanakların sağlanması en büyük amacımız" dedi.

Düzenleyecekleri yürüyüşe duyarlı tüm vatandaşları davet ettiklerini kaydeden Aydın, yürüyüş sonunda otizmli çocuklar ve aileleri olarak valilikle de bir görüşme gerçekleştireceklerini dile getirdi. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Diyarbakır'da Otizmli Aileler Yürüyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement