Diyarbakır'da Para Karşılığında Din Değiştirildiği İddiası - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'da Para Karşılığında Din Değiştirildiği İddiası

Diyarbakır\'da Para Karşılığında Din Değiştirildiği İddiası

Diyarbakır'da maddi durumu kritik olan insanların misyoner Hıristiyanlar tarafından para karşılığı kandırıldığı iddia edildi.

11.11.2014 15:49  Güncelleme: 16:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da yayın yapan Güneydoğu Ekspres gazetesinin haberine göre, Diyarbakır'da yıllardır var olan misyonerlik faaliyetleri iddiaları iki kilise üzerinde yoğunlaştı. Meryem Ana ve Diyarbakır Kilisesi'nde bazı hristiyanların, misyonerlik faaliyetinde bulunduğu, özellikle maddi durumu kötü insanlara, bazı menfaatler karşılığında din değiştirttiği iddia edildi.

VATANDAŞLAR KISMEN DOĞRULUYOR

Sur İlçesi'nde bulunan tarihi kilise civarında oturan vatandaşlar, para karşılığında din değiştirme iddiasını kısmen bunu doğruladı. İsim vermekten çekinen Kilise civarında ikamet eden vatandaşlar, kiliseye sık gelip giden bazı kişilerin, çocuklar başta olmak üzere gençler ve maddi durumu iyi olmayan ailelerle ilgilendiğini ifade ederek, "Biz başlarda bunlar zengin ve fakirlere yardım yapıyorlar sanıyorduk. Ama zaman içerisinde yardım ettikleri kişilerin de Kiliseye sık gidip geldiğini gördük. Net olarak onların din değiştirip değiştirmediklerini bilmiyoruz ama çocuklara özellikle Hiristiyanlığı anlatan ve kafa karıştıran kitaplar dağıtıldığını, gençlere yurtdışına çıkış gibi bazı imkânlar sağladıklarını biliyoruz" dediler.

Vatandaşlar, misyonerlerin ayrıca, devletin özellikle bölgede ayrımcılık yaptığı fikrini aşılamaya çalıştığını da ifade ettiler. Meryem Ana Kilisesi'nin ana kapısının bulunduğu sokağın girişindeki Bakkal Mehmet ise, 35 yıldır bakkala baktığını ve öyle faaliyetlerin hep söylendiğini ancak gözleriyle bir şeye şahit olmadığını söyledi. Bakkal Mehmet'ten alışveriş yapan ismini vermek istemeyen bir kadın ise, acele önlem alması gerektiğini, önlem alınmaması durumunda Müslüman aileler için acı bir tablo gerçek olacak" diye konuştu.

SUR İLÇE MÜFTÜSÜ : BU İDDİALAR SIK DİLLENDİRİLİYOR

Konuyla ilgili olarak konuşan Sur İlçe Müftüsü Ramazan Tolan, misyonerlik faaliyetleriyle ilgili söylentilerin yıllardır var olduğunu ancak ortada somut bir şey bulunmadığını belirterek, "Misyonerlik vardır ancak ne kadar vardır bunu tam olarak bilmiyoruz. İnsanların bunun gözleriyle görmeli ve kulaklarıyla duymalıdır. Kiliseler tarihi binalar ve gelip gideni çok olan bir yer. Sur ilçesinde iki camimiz var. Lalebey ve Haçerli güzel camii ve oralarda görevlendirdiğimiz imamlarımız da aktif imamlar" dedi.

MÜFTÜ: ÇOCUKLARDA FARKLILIK GÖRÜRSENİZ BİZE YÖNLENDİRİN

Vatandaşları da uyaran Müftü Tolan, "Başta kendi dinlerine sahip çıksınlar ve çocuklarınıza dikkat etsinler. Çocuklarınız ne yapıyor nereye gidiyor bilinmesi lazım. Özellikle çocuk ve gençleri para karşılığında kandırmak daha kolaydır. Bizim işimiz çocuklarımızı camiye Kuran Kursuna çekmektir. Kimseyi zan altına almak istemiyoruz. Kimseye sen bunu yapıyorsun demek kolay değil. Eğer vatandaşlar, çocuklarında bir farklılık görürlerse bize yönlendirsinler" diye konuştu.

Diyarbakır Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü'nden kendilerine misyonerlik faaliyetiyle ilgili bir bilgi isteme talebinin gelmediğini de aktaran Tolan, talebin gelmesi durumunda da söyleyeceklerinin farklı olmayacağını da sözlerine ekledi.

Kaynak: Güneydoğu Ekspres Gazetesi

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Diyarbakır'da Para Karşılığında Din Değiştirildiği İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement