Diyarbakır'da Uyuşturucu ve Sahte Para Operasyonu - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'da Uyuşturucu ve Sahte Para Operasyonu

Diyarbakır\'da Uyuşturucu ve Sahte Para Operasyonu

Diyarbakır'da polisin son bir hafta içinde düzenlediği 8 ayrı operasyonda esrar, uyuşturcu hap ve piyasa değeri 94 bin 300 lira olan sahte para ele geçirildi.

25.11.2015 13:34

Diyarbakır'da polisin son bir hafta içinde düzenlediği 8 ayrı operasyonda esrar, uyuşturcu hap ve piyasa değeri 94 bin 300 lira olan sahte para ele geçirildi. Uyuşturucu ve sahte para ile ilgili olarak 7 kişi tutuklandı.

Diyarbakır Valiliği, İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin 16-24 Kasım tarihleri arasında düzenlediği 7 ayrı operasyonda çok sayıda uyuşturucu madde, hap ve kaçak sigara ele geçirildiğini açıkladı. Açıklamada, "Düzenlenen operasyonlar kapsamında; 260 kilo 439 gram kubar esrar maddesi, 8 kilo toz esrar maddesi, 15 gram plaka esrar maddesi, 1372 adet ecstacy hap, 7 bin paket gümrük kaçağı sigara ele geçirilmiştir. Yapılan operasyonla ilgili olarak biri çocuk olmak üzere toplam 7 şahıs yakalanmış, yakalanan şahıslardan 5'i çıkarıldığı adli mercilerce tutuklanmıştır. İlimiz genelinde uyuşturucu madde ticareti yapan şahıs ve organizasyonlara yönelik yürütülen çalışmalar kararlılıkla ve aralıksız bir şeklide devam etmektedir" denildi.

Valilik açıklamasında, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin 23 Kasım tarihinde düzenlediği operasyonda ise 94 bin 300 lira sahte bankonotların ele geçirildiği belirtilerek, " Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce ilimiz genelinde piyasaya sahte para süren ve haksız kazanç sağlayan şahıs ve organizasyonlara yönelik operasyon düzenlenmiştir. 23.11.2015 tarihinde yapılan operasyonda piyasa değeri 94 bin 300 TL olan sahte banknot ele geçirilmiştir. Piyasaya sahte para süren ve haksız kazanç sağlayan 2 şahıs yakalanmış olup, yapılan tahkikat sonrası şahıslar tutuklanmıştır. Düzenlenen operasyon kapsamında şahısların üst ve ikametlerinde yapılan aramalarda; 569 adet (100 TL'lik sahte banknot) 187 adet (200 TL'lik sahte banknot) Sahte para suçundan elde edildiği değerlendirilen 11 bin 90 lira orijinal banknot ele geçirilmiştir. Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğünce ilimizde huzur ve asayişi bozmaya, vatandaşımızı maddi anlamda zarara uğratıp haksız kazanç sağlamaya yönelik olarak, piyasaya sahte para süren kişi ve kişilere yönelik çalışmalarımız kararlılıkla ve aralıksız bir şekilde devam etmektedir" ifadelerine yer verildi. - Diyarbakır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır'da Uyuşturucu ve Sahte Para Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement