Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Nükleer Tıp Ünitesi Modern Cihazlarla Hizmet Veriyor - Son Dakika
Yerel

Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Nükleer Tıp Ünitesi Modern Cihazlarla Hizmet Veriyor

DKHB Genel Sekreteri Doç. Dr. Kurtoğlu: "Bir yılda yaklaşık 30 bin hastaya Nükleer Tıp Ünitesinde hizmet verdik"

11.09.2013 14:52

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır İli Kamu Hastaneler Birliği (DKHB) Genel Sekreteri Doç. Dr. Muhammet Güzel Kurtoğlu, bir yılda yaklaşık 30 bin hastaya Nükleer Tıp Ünitesinde hizmet verdiklerini bildirdi.

Kurtoğlu yaptığı yazılı açıklamada, kanser, tümör ve beyin ile ilgili birçok hastalığın tespitinde önemli bir yer tutan Nükleer Tıp'ın Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bir ünite bünyesinde 3 yıldan bu yana hizmet vermeye devam ettiğini belirtti.

Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Nükleer Tıp Ünitesinin onkolojik, nörolojik ve ortopedik hastalıkların tespitinde doktorların en önemli görüntüleme merkezi olarak uzman kadrosu ve modern cihazları ile yöre halkına hizmet verdiğini kaydeden Kurtoğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Ünitede 5 uzman doktor, 7 hemşire, 8 teknisyen, 2 raportör, 1 tekniker ve 1 danışman hizmeti ile bir çok hastalığa ışık tutuluyor. Ünite; PET/CT, SPECT/CT (Gamma kamera), İyot Tedavi Odaları, Kemik Mineral Dansitometresi gibi modern cihazları ile onkoloji, nöroloji ve ortopedinin yanı sıra böbrek, kalp, akciğer, guatr, safra kesesi, mide gibi alanlarda hastalıklı bölgeyi tespit ediyor. Üç boyutlu cihazların kullanıldığı ünitede, görüntüler uzman doktorlar tarafından dikkatle incelenerek hastalığın teşhisi konuluyor. Ünitede hastalarımızın ağrısız ve 3 boyutlu görüntüleme cihazlarımızla hastalıklarının tespit edilmesini sağlıyoruz. Eskiden bölge halkı bu tetkikleri yaptırmak için büyükşehirlere gidiyordu. Bir yılda yaklaşık 30 bin hastaya Nükleer Tıp Ünitesinde hizmet verdik." - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Nükleer Tıp Ünitesi Modern Cihazlarla Hizmet Veriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement