Diyarbakır Hani'de 'Muhtarlar Günü' Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Diyarbakır Hani'de 'Muhtarlar Günü' Kutlandı

Diyarbakır Hani\'de \'Muhtarlar Günü\' Kutlandı

Diyarbakır'ın Hani İlçesinde 19 Ekim Muhtarlar Günü, Hani Hükümet Konağı önünde düzenlenen törenle kutlandı.

20.10.2016 14:01

Diyarbakır'ın Hani İlçesindeki tören, saat 10.30'da Hani Kaymakamlığı Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk anıtına muhtarları temsilen çelenk sunulması, saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı.

Günün anlamını belirten bir konuşma yapan Gürbüz Mahallesi Muhtarı Mehmet Gögercin, muhtarlar günü olarak belirlenen 19 Ekim tarihinin, muhtarların içinde bulundukları sorunların çözümüne vesile olması dileğinde bulundu. Gögercin, "Muhtarların karşılaştıkları sorunlar ve buna yönelik çözüm önerileri ile bu müessesenin tarihsel bağlarını koruyarak geleceğe yönelik vizyonun başlatılmasına yönelik 19 Ekim tarihinin muhtarlar günü olarak belirtilmesi uygun olmuştu. Osmanlı'da ilk kez 1829 yılının 19 Ekim ayında İstanbul'da başlattığı, 1933 yılından itibaren de mahalle ve köylerde seçimler yapılıp, muhtarlık sistemi uygulanmaya başlandı. Muhtarların sorunlarına çözüm olmasını umut ediyorum" dedi.

Tören, Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasının ardından ilçe merkezi ve kırsal mahallelerde muhtarlık görevini yürüten 26 mahalle muhtarı Hani İlçe Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı'yı, Kaymakamlık makamında ziyaret etmeleri ile sona erdi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Diyarbakır Hani'de 'Muhtarlar Günü' Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement