Diyarbakırlı Gençler Avrupa ile Buluşacak - Son Dakika
Eğitim

Diyarbakırlı Gençler Avrupa ile Buluşacak

Diyarbakırlı Gençler Avrupa ile Buluşacak

Diyarbakır Valiliği ve Dicle Üniversitesi ortaklığında hazırlanan 'Europa in Diyarbakır' adlı proje de Türkiye genelinde seçilen 32 projeden biri oldu

07.05.2014 15:45  Güncelleme: 15:42

Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Eurodesk Temas Noktasına ait 'Europa in Diyarbakır' Projesi Türkiye genelinde kabul edilen 32 projeden birisi oldu.

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından yayınlanan Türkiye Ulusal Ajansı Eurodesk Temas Noktaları Gençlik Bilgilendirmesi Mali Destek Programı kapsamında Türkiye geneli başvurular kabul edildi.

Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde bulunan Eurodesk Temas Noktası tarafından Diyarbakır Valiliği, Dicle Üniversitesi ve Uçarlı Gençlik Derneği'nin de yerel ortaklığında, hazırlanan 'Europa in Diyarbakır' adlı proje de Türkiye genelinde seçilen 32 projeden biri oldu.

Projenin kabul edilmesiyle beraber gerçekleştirilen ilk toplantıda konuşan Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Adnan Hurata,"Europa in Diyarbakır Projesinin ana hedefi; ilimiz genelindeki gençlerin Avrupa fırsatlarından haberdar olmasını ve bu fırsatlardan faydalanmasını sağlamaktır. Bu şekilde gençlerimiz ile Avrupa arasında bir köprü görevi görmüş olacağız. 01 Nisan-31 Aralık 2014 tarihleri arasında devam edecek olan proje kapsamında çeşitli yerlerde yapılacak olan bilgilendirme toplantıları, konferans ve çalıştaylar aracılığı ile il genelinde Avrupa fırsatlarından haberi olmayan gencimizin kalmamasını hedefliyoruz" dedi.

ERASMUS+ DA TANITILACAK

Projenin ayrıca, 2014-2020 yılları arasında devam edecek olan Erasmus+ programının tanıtımını ve bu tanıtım için sürdürülebilir ağlar kurulmasını da hedeflediğini belirten Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Adnan Hurata, "Bu anlamda il genelinde Erasmus+ eğitimleri verilecek ve çeşitli yerlerde kuracağımız stantlarla da programın tanıtımı yapılacaktır" şeklinde konuştu.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Eğitim Diyarbakırlı Gençler Avrupa ile Buluşacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement