Doç Dr. Demirtaş: Kanser, Her Gün Hatırlanmalı - Son Dakika
Güncel

Doç Dr. Demirtaş: Kanser, Her Gün Hatırlanmalı

Kayseri'de Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç.Dr. Abdullah Demirtaş, birçok kanserde olduğu gibi ürolojik kanserlerin de sigara kullanımı, çevresel ve ailesel etkenler ile düzensiz beslenmeyle yakından ilişkili olduğunu söyledi.

04.02.2016 13:46

Kayseri'de Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç.Dr. Abdullah Demirtaş, birçok kanserde olduğu gibi ürolojik kanserlerin de sigara kullanımı, çevresel ve ailesel etkenler ile düzensiz beslenmeyle yakından ilişkili olduğunu söyledi. Doç.Dr. Demirtaş, "Erken teşhiste tedavi edilebilir olan kanser hastalığı sadece belirli günlerde değil, her gün hatırlanmalı ve farkındalık her zaman olmalı" dedi.

ERÜ öğretim üyesi Demirtaş, '4 Şubat Dünya Kanser Günü' nedeniyle yaptığı açıklamada, ürolojik kanserlere (prostat kanseri, mesane kanseri, böbrek kanseri, testis kanseri) dikkat çekti. Ürolojik kanser hastalıklarının çoğunda kesin tedavinin mümkün olduğuna vurgu yapan Doç.Dr. Demirtaş, özellikle erken teşhis konusuna dikkat çekti. Doç.Dr. Demirtaş, özellikle aile fertlerinde prostat kanseri olan kişilerin 45 yaşından sonra düzenli kontrollerle takip edilmeleri gerektiğini söyledi. Doç.Dr. Abdullah Demirtaş, şöyle konuştu:

"ERÜ Tıp Fakültesi bünyesinde bir ay önce üroonkoloji konseyi oluşturduk. Bu konseyde ürolojik kanser hastaları her perşembe günü saat 09.00'da gerçekleştirilen konseyde değerlendirilmektedir. Multidisipliner yaklaşım ile birçok uzman hocanın görüşleri alınmakta, hastalara en uygun, en doğru tedavi yaklaşımı hızla uygulamaya konulmaktadır. Üroonkoloji Konseyi üyeleri, üroloji, onkoloji, radyasyon onkoloji, radyoloji, patoloji, nükleer tıp bölümlerinden oluşan daimi üyeler ve gerektiğinde ilgili uzmanlık alanlarıyla ilgili diğer davet edilen konuk bölüm öğretim üyelerinden oluşmaktadır."

Kanser hastalıkları için ikinci uzman görüşünün önemli olduğunu kaydeden Doç.Dr. Demirtaş, ERÜ Tıp Fakültesi dışında ürolojik kanser tanısı konulmuş hastaların istemeleri halinde bu konseyden ikinci görüşü alabildiğini anlatırken, "Bunun için ERÜ Tıp Fakültesi üroloji polikliniği içinde salı, perşembe, cuma günleri faaliyet gösteren Üroonkoloji Polikliniği'ne başvurarak bu isteklerini dile getirmeleri halinde tetkikleri tamamlandıktan sonra konseyden görüş alabilirler" diye konuştu.

Doç.Dr. Demirtaş, birçok bölümün bir arada ortak bilgi paylaşımı ve katkılarıyla yüksek akademik bilgi ve hızla pratik uygulamalar, hem de multidisipliner yaklaşımla konseyin ürolojik onkolojik hastalar için oldukça faydalı olduğunu ekledi. - Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Doç Dr. Demirtaş: Kanser, Her Gün Hatırlanmalı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement