"Suriye Toplumundan Bir Dizi Yetkili, Aktör ve Kişiyle Konuşuyoruz" - Son Dakika
Güncel

"Suriye Toplumundan Bir Dizi Yetkili, Aktör ve Kişiyle Konuşuyoruz"

"Suriye Toplumundan Bir Dizi Yetkili, Aktör ve Kişiyle Konuşuyoruz"

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Harf, "Suriye toplumundan bir dizi yetkili, aktör ve kişiyle konuşuyoruz." dedi.

17.10.2014 23:47  Güncelleme: 01:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Marie Harf,  "Suriye toplumundan bir dizi yetkili, aktör ve kişiyle konuşuyoruz. Bu, (onlarla) devamlı koordinasyonda olduğumuz anlamına gelmiyor" dedi.

Günlük basın toplantısında, "PYD sözcüsünün, Kobani'de koalisyonla istihbarat paylaşımları yaptıkları ve hava saldırılarını koordine ettiklerini söylediğinin" sorulması üzerine Harf, "Birçok kişiden istihbarat alıyoruz. Bilgiler alabileceğimiz her yere bakıyoruz. Dolayısıyla evet, bazı istihbarat ve bilgi paylaşımları bulunuyor. Bu her yerde tekrarlayacağınız bir şey değil tabi ki ama bu konuda doğru" diye konuştu.

PYD'ye silah sağlanmasına yönelik soru üzerine de Harf, "Bu konuda, konuyu düşündüğümüz veya göz ardı ettiğimiz gibi birşeye girmeyeceğim ama bu yaptığımız bir şey değil" ifadesini kullandı.

Harf, koordinasyon ile görüşmenin aynı şey olmadığına işaret ederek, "Suriye toplumundan bir dizi yetkili, aktör ve kişiyle konuşuyoruz. Bu, devamlı koordinasyonda olduğumuz anlamına gelmiyor" dedi.

PYD'ye güvenip güvenmediklerine yönelik soru üzerine Harf, bu konunun güvenle alakalı bir durum olmadığına işaret ederek, "Bu, IŞİD'i yenilgiye uğratmak isteyen diğer kimlerle çalışabileceğimizi görmekle ilgili. Elbette, bir dizi aktörle görüşüyoruz. Ama bir kere görüşme yapmak, koordinasyonda olduğumuz anlamına gelmiyor" değerlendirmesinde bulundu.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki dünkü basın toplantısında, "Geçen hafta PYD ile kısa bir süre doğrudan temasımız oldu. Görüşme bölge dışında yapıldı" demişti. - Washington DC

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Suriye Toplumundan Bir Dizi Yetkili, Aktör ve Kişiyle Konuşuyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement