Doğu Akdeniz'in İncisi Mersin Havadan Görüntülendi - Son Dakika
Yerel

Doğu Akdeniz'in İncisi Mersin Havadan Görüntülendi

Doğu Akdeniz\'in İncisi Mersin Havadan Görüntülendi

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, ormanlık alanlarda helikopterle havadan tespit çalışması yaptı.

30.09.2014 10:35  Güncelleme: 10:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

" Doğu Akdeniz'in incisi" olarak nitelendirilen Mersin'in kent geneli ve ormanlık alanları, helikopterle havadan görüntülendi.

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, yangın sezonunun sona yaklaşması nedeniyle helikopterle ormanlık alanlarda havadan tespit çalışması yaptı. Bölge Müdürü Abit Baca'nın ve gazetecilerin de yer aldığı uçuş sırasında ormanlık alanlarda yürütülen çalışmaların sonuçları tespit edildi.

Mersin'in çevresi ile Erdemli ve Tarsus ilçelerinde yapılan uçuş sırasında kentin kuş bakışı fotoğrafları da çekildi. Toros Dağları'nın yüksek kesimleri, Berdan Barajı, Mersin sahilleri, Cennet-Cehennem Obruğu gibi birçok yer uçuş sırasında görüntülendi.

Mersin Orman Bölge Müdürü Abit Baca, uçuş sonrası yaptığı açıklamada, ormanlık alanları havadan görmek için böyle bir program düzenlediklerini söyledi.

Orman yangınları açısından önceki yıllara göre iyi konumda olduklarını ifade eden Baca, "Tüm vatandaşlarımıza hassasiyetleri için çok teşekkür ederiz. Bu yıl 78 adet orman yangını meydana geldi ve yaklaşık 68 hektarlık bir alanda zarar oluştu. Türkiye'nin ve Mersin'in geçmiş 10 yılındaki ortalamalarına baktığımız zaman her yıl 900 hektar civarında bir alan yanıyordu. Bunun 68 hektar gibi bir orana inmesi sevindirici" dedi.

Baca, yangına müdahale süresinin 17 dakikadan 15 dakikaya kadar çekildiğini aktararak, bölge müdürlüğündeki bin 750 personelin 940'ının yangınlarla mücadelede çalıştığını söyledi.

Son yıllarda tedbir için orman içerisine 5 kilometre aralıklarla su toplama havuzları yaptıklarını vurgulayan Baca, "Şu an 245 havuza sahibiz. Yangın çıktığında ilk olarak helikopterle müdahale ediyoruz. Helikopterin su alma mesafesi çok uzaksa çok fazla başarı elde edemiyorsunuz. O yüzden biz ne kadar çok su çukuru yaparsak o kadar çok başarı elde edebiliyoruz" dedi.

Baca, havadan tespit ettikleri alanlarda ekim ayının 15'inden itibaren ağaçlandırma çalışmaları başlatacaklarını belirterek, 102 bin dekarlık  alanda bu yıl gelir getirici türler dikeceklerini sözlerine ekledi. - Mersin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Doğu Akdeniz'in İncisi Mersin Havadan Görüntülendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement