Doğu'da "Eğitimi Boykot" Çağrısına Tepki - Son Dakika
Yerel

Doğu'da "Eğitimi Boykot" Çağrısına Tepki

Muş'ta, terör örgütü ve bazı sivil toplum kuruluşları ile siyasi partilerin ailelere "çocuklarını okula göndermemeleri" yönünde yaptığı "eğitimi boykot" çağrısı tepkiye neden oldu.

30.09.2015 16:33

Muş'ta, terör örgütü ve bazı sivil toplum kuruluşları ile siyasi partilerin ailelere "çocuklarını okula göndermemeleri" yönünde yaptığı "eğitimi boykot" çağrısı tepkiye neden oldu.

Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Umut Çolak, yaptığı açıklamada, öğrencilerin okula gönderilmemesi yönünde yapılan çağrının, eğitim ve öğretime zerre kadar katkısının olmadığını söyledi.

Okulları boykot çağrısının bölge insanına yapılan büyük bir saygısızlık olduğunu aktaran Çolak, şöyle dedi:

"Bölgede birçok sorunun temelinde eğitim olduğunu düşünürsek, bu çağrının ne kadar yanlış olduğu ortaya çıkar. Devletin dilinin tek ve Türkçe olmasını savunuyoruz. Dolayısıyla yapılan çağrı, aslında devletin birliği ve bütünlüğüne yapılmış bir çağrıdır. Terör olaylarından tutun da bölgedeki birçok sorunun temelinde eğitim ve öğretim bulunmaktadır. Çocuklarımızı eğitim ve öğretimden alıkoyarak, toplumda yer edinmelerini engelleyerek istedikleri şekilde yönlendireceklerini zannediyorlar."

Anadolu Gençlik Derneği Şube Başkanı Aydın Suna da boykot çağrısına tepki göstererek, "Boykot çağrısı bu milleti geride bırakmaya, cahil kalmalarını sağlamaya yöneliktir. Gençlerin eğitim haklarını ellerinden alma girişimi olan bu çağrıyı tasvip etmiyor ve desteklemiyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Doğu'da 'Eğitimi Boykot' Çağrısına Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement