Doğum Yapan Kadın İçin Seferber Oldular - Son Dakika
Güncel

Doğum Yapan Kadın İçin Seferber Oldular

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Köye giden ekiplerin kar nedeniyle güçlükle yolda ilerlemesi- Kepçe ile yolların temizlenmesi Ambulansın zaman zaman kar nedeniyle yolda mahsur kalması Hastaneye getirilmesi Baba ile röportaj Sivas'ın Koyulhisar ilçesinde kar ve tipi nedeniyle yolu kapanan köydeki evinde doğum yapan anne ile bebeği ekiplerin uzun süren çalışmaları sonucunda hastaneye kaldırıldı.

09.02.2016 18:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Köye giden ekiplerin kar nedeniyle güçlükle yolda ilerlemesi-

Kepçe ile yolların temizlenmesi

Ambulansın zaman zaman kar nedeniyle yolda mahsur kalması

Hastaneye getirilmesi

Baba ile röportaj Sivas'ın Koyulhisar ilçesinde kar ve tipi nedeniyle yolu kapanan köydeki evinde doğum yapan anne ile bebeği ekiplerin uzun süren çalışmaları sonucunda hastaneye kaldırıldı.

Alınan bilgiye göre, ilçeye 60 kilometre uzaklıkta bulunan Aksu Köyü Ecek Mahallesinde yaşayan 28 yaşındaki Menekşe Oruçgüney'in doğum sancıları tuttu. Oruçgüney, telefonla durumu Ordu'da çalışan eşi Ayhan Oruçgüney'e bildirdi. 112 Acil Servisi arayan Oruçgüney, durumu görevlilere aktardı. Suşehri ilçesinden çıkan ambulans ve sağlık ekipleri, Özel İdare Müdürlüğüne ait kepçenin açtığı yolda ilerleyerek köye ulaştı. Bu sırada Oruçgüney akrabalarının yardımıyla doğum yaptı. Anne ve bebeğini alan sağlık ekipleri yaklaşık 10 saat sonra Suşehri Devlet Hastanesine ulaştırdı.

Ordu'dan Suşehri ilçesine gelerek ambulansın gelmesini hastanenin kapısında bekleyen Ayhan Oruçgüney, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üçüncü çocuklarının dünyaya gelmesinin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Doğum sancıları başlayan eşinin kendisini aradığını ve sağlık ekiplerinden yardım istediğini belirten Oruçgüney, "Köyümüzün bulunduğu bölgede aşırı kar olmasından dolayı ekipler zor gittiler. Fakat eşim evde doğum yaptıktan sonra güçlükle ulaşan ekipler eşimi ve bebeğimizi sağ salim buraya getirdiler" dedi.

Oruçgüney, karla mücadele ve sağlık ekiplerine teşekkür etti.

Hastanede tedavi altına alınan ve Nihal ismi verilen bebek ile annesinin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Doğum Yapan Kadın İçin Seferber Oldular
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Doğum Yapan Kadın İçin Seferber Oldular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement