Doktor Anneler Mezuniyet Heyecanı Yaşadı - Son Dakika
Yerel

Doktor Anneler Mezuniyet Heyecanı Yaşadı

Doktor Anneler Mezuniyet Heyecanı Yaşadı

Kağıthane Belediyesi tarafından hayata geçirilen “Doktor Anneler Yetiştirme Seminerleri”ne katılan anneler eğitimlerini tamamlayarak, sertifikalarını aldı.

30.05.2015 13:49

Kağıthane Belediyesi tarafından hayata geçirilen "Doktor Anneler Yetiştirme Seminerleri"ne katılan anneler eğitimlerini tamamlayarak, sertifikalarını aldı.

Kağıthane Belediyesi Kent Konseyi'nin Kağıthane Devlet Hastanesi ve Haliç Üniversitesi'nin desteği ile hayata geçirdiği "Doktor Anneler Yetiştirme Seminerlerine katılan ve eğitimleri tamamlayan kadınlar için sertifika töreni düzenlendi.

Nurtepe Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen yemekli programa Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ve eşi Fatma Kılıç, AK Parti İstanbul 1'inci Bölge Milletvekili Adayı Ravza Kavakçı Kan, AK Parti Kağıthane İlçe Başkanı Faruk Gökkuş, AK Parti Kağıthane Kadın Kolları Başkanı Meryem Karaköse, Kağıthane Kent Konseyi Başkanı Meryem Tekbıyık, Kadın Meclisi Başkanı Nuran Sevinç, Kağıthane Devlet Hastanesi Başhekimi Doktor Gülsen Meral Sezer, Haliç Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Mansur Topçuoğlu, doktorlar, meclis üyeleri, birim müdürleri ve Kağıthaneli anneler katıldı.

"EVİN GERÇEK REİSİ ANNELER"

Doktor Anne sertifikası almaya hak kazanan kadınları tebrik eden Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, 'Çok değerli hanımefendiler, doktor anneler programını tamamladı. Doktor anneler bugün sertifikalarını alacaklar. Anneler ailelerin her şeyi. Doktoru, öğretmeni, iktisatçısı, reisi. Genelde ailenin reisi erkekler denir ancak kadınlar ailenin reisi. Aile de son sözü kadınlar söyler. Ailede kimin başı ağrırsa ilk müdahaleyi kadınlar yapar.İlk müdahalenin sonucuna göre de ne yapılacağına kadınlar karar verir. ya doktora gidilir ya da evdeki ilaçlardan uygun görülen kullanılır" dedi.

AK Parti İstanbul 1'inci Bölge Milletvekili Adayı Ravza Kavakçı Kan, "Bu sabah, burada sizlerle birlikte olmak benim için büyük bir onur. Bugün burada güzel insanlarla, güzel doktor annelerle beraberiz. Ben de bir doktor eşi, bir anneyim. Çok iyi bir anne olduğumu söyleyemem. Bu konuda çok iddialı değilim. Ancak eşimden bu konuda çok yardım aldım. Benim için bu büyük bir lütuftu. Burada verilen eğitimler çok güzel. Kağıthane Belediyesi'ne, Kent Konseyi'ne ve bu programda emeği geçen herkese toplumuzun çok önemli kişilerine, baş tacı annelere böyle bir hizmet sundukları için teşekkür ederim" dedi.

Kağıthane Devlet Hastanesi Başhekimi Doktor Gülsen Meral Sezer, "Sevgili anneler hepiniz artık birer doktor annesiniz. Ancak bir doktordan size tavsiye her zaman tedirgin olun. Hata yapma olasılığınız olduğunu bilin" diyerek seminerlere katılan kadınlara teşekkür etti.

Haliç Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Mansur Topçuoğlu, "Doktor Anneler projesi ilk bize geldiğinde ben çok heyecanlandım. Anneleri takdim ederken doktor anne demek yetersiz. Çünkü anneler her şeyimiz. Bu proje Türkiye'de gelecek nesli yetiştirmek için çok önemli bir adım" dedi.

Kent Meclisi'ne verdiği destek için Başkan Kılıç'a teşekkür eden Kent Meclisi Başkanı Meryem Tekbıyık, "Kağıthaneli 2014 yılında başladığımız Doktor Anneler Yetiştirme Seminerleri'nde çocuklarının ve ailelerinin sağlığı için eğitim aldılar. Uzman doktorların farklı sağlık sorunlarına yönelik verdiği eğitimlerde toplum tarafından yanlış bilinen ve sağlık açısından risk oluşturabilecek uygulamalar konusunda farkındalık oluşturmayı hedefledik. Bebeklerde olası bir hastalığın erken teşhisi için anneler dikkat etmesi gereken temel belirtileri öğrendiler. Biz bugün seminerlerimizi başarıyla tamamlaya 60 kadına Doktor Anne sertifikası veriyoruz. Onlar artık doktor anne oldular. Bugün 150 kadına da katılım belgesi sunacağız. Kadınların desteklerinin her daim yanımızda olduğunu biliyoruz.' şeklinde konuştu.

DOKTOR ANNELERDEN BAŞKAN KILIÇ'A TEŞEKKÜR

Konuşmaların ardından sertifikalarını alan anneler heyecan dolu anlar yaşarken, eğitimlerin kendileri için faydalı olduğunu söylediler. İnsanlar arasında konuşulan ve yanlış bilinen birçok sağlık uygulaması olduğunu söyleyen anneler, bu konuda uzmanlar tarafından verilen eğitimler dolayısıyla Başkan Kılıç'a teşekkür ettiler.

2014 yılında başlayan Doktor Anneler Yetiştirme seminerleri 2015 yılının Mayıs ayına kadar devam etti. Sağlık ve erken teşhis konusunda bilinçli anneler yetiştirmeyi amaçlayan eğitim programında;"Büyüme, Gelişme, Genetik Bozukluklar, Yeni Doğan Bebek ve Çocuklarda Beslenme, Enfeksiyon Hastalıkları ve Aşılama, Bağışıklık sistemi ve Metebolizma Hastalıkları, Sindirim Sistemi Hastalıkları, Solunum Sistemi ve Dolaşım Sistemi Hastalıkları, Kan Hastalıkları ve Romatizmal Hastalıklar, Üriner Sistem Hastalıkları ve Endokrin Sistem Hastalıkları, Sinir Kas ve Kemik Hastalıkları, Psikososyal ve Sorunlar, Deri ve Jinekolojik Hastalıklar eğitimleri verildi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Doktor Anneler Mezuniyet Heyecanı Yaşadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement