Dokuma Çalışma Grubu Görüşleri Almaya Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Dokuma Çalışma Grubu Görüşleri Almaya Devam Ediyor

Dokuma Çalışma Grubu Görüşleri Almaya Devam Ediyor

Dokuma Çalışma Grubu’nun beşinci toplantısının konukları meslek odalarının başkanları oldu.

18.02.2015 12:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dokuma Çalışma Grubu'nun beşinci toplantısının konukları meslek odalarının başkanları oldu.

Dokuma Fabrikası sosyal tesislerinde düzenlenen toplantıda, 15 meslek odası temsilcisine Dokuma park alanında ne yapılacağı ilgi bilgi verildi. Dokuma Çalışma Grubu'nun başkanlığını yapan Mimarlar Odası Antalya Şube Başkanı Osman Aydın yaptığı konuşmada, "Kepez Belediyesi yönetimi, meclis kararıyla Antalya halkının görüşünü alarak bir rapor hazırlanması ve raporun mecliste okunmasıyla ilgili bir komisyon görevlendirdi. Komisyonda, sivil toplum kuruluşlarından, meslek odalarından ve mecliste grubu bulunan siyasi partilerin temsilcileri var. Komisyon olarak meslek odalarının, sivil toplum örgütlerinin, siyasilerin ve kanaat önderlerinin raporu hazırlamak için görüşler alıyoruz. Bugünde meslek odalarının başkanlarıyla bir kahvaltılı toplantıda bir araya geldik. Başkanlarımız, alanla ilgili görüşlerini komisyonumuza yazılı olarak bildirecekler" açıklamasını yaptı.

İKİ DAVA DEVAM EDİYOR

Toplam 488 dönümden oluşan Dokuma arazisinin, Kepez Belediyesi'nin yüzde 99,9 hissedarı olduğu Dokuma AŞ'nin mülkü olduğunun altını çizen Kepez Belediye Hakan Tütüncü de "Benden önceki dönemde 2005'te, şirket yönetim kurulu kararıyla bir proje karşılığında Dokuma arazisinin üst kullanım hakkı 49 yıllığına özel bir şirkete verilmişti" dedi. Başkan Tütüncü, Antalya dinamiklerinin açtığı dava sonucu, İdare Mahkemesi'nin, tahsisi iptal ettiğini, Danıştay'ın da iptal kararını onayladığını anımsattı. Başkan Tütüncü, Dokuma arazisinin üst kullanım hakkının tapu sicilinde şirket üzerine tescil edildiğine işaret ederek, şöyle devam etti:

"Üst kullanım hakkının kaldırılmasına dönük olarak bir dava açtık. İlgili şirket de 2014 Haziran'dan alana yapmış oldukları masraflarla ilgili 2014 Haziran ayında tazminat davası açtı. Birleştirilen bu iki dava devam ediyor. Dokuma'yı yeniden halka kazandırmak, buradaki hatıraları ayağa kaldırmak, hatıralarla şehrin buluşmasını sağlamak amacıyla hem de mahkeme karar verinceye kadar çok da zaman kaybetmemek adına meselenin bir tarafından başlamanın hukuken ve şehir bakımından doğru olacağını düşündük."

ŞEFFAF BİR ŞEKİLDE ANTALYA'YA KAZANDIRILACAK

Kepez Belediye Meclisi kararıyla Antalyalıların katılımını sağlayacak ve onların fikirlerine müracaat edecek bir çalışma grubu oluşturduklarını aktaran Başkan Tütüncü, "Bu çalışma Grubu'nun da halkımızın, uzmanların, Antalya dinamiklerinin, Dokuma'ya emek vermiş kimselerin fikirlerini alarak bir yol haritası oluşturmayı arzu ediyoruz. Yol haritasını bir sonuç raporu ile Kepez Belediye Meclisi'nde okutarak, raporu kayıt altına alacağız. Böylelikle Dokuma'yı üzerinde gölgenin bulunmadığı, şeffaf bir şekilde Antalya kazandırmayı arzu ettik. Samimiyetle istediğimiz şudur. Mesele çok büyük bir rantı barındırıyor. Şehrin merkezinde bu kadar büyük bir ticari alan gerçekten baş döndürücü bir rant ortaya koyuyor. Dokuma'yı, şehrin ortak bilinciyle halka açmaya dönük bir adım atarak, bir daha kim gelirse gelsin içinden çıkılamayacak, geri dönülemeyecek bir nokta olsun istedik. Böylelikle bu arazinin tamamının halkın ve Antalyalıların beklentileri istikametinde kullanılmasını arzu ettik. Dokuma'yı, halka açma çalışmamızın altında, yarın öbür gün birileri kötü niyetle bu alanı birilerine vermesin, düşüncemiz var" diye konuştu.

ALANDAKİ KIRMIZI ÇİZGİLER

Kepez Belediye Başkanı Tütüncü, park alanını ihya ederken kırmızı çizgilerinin ne olduğunu da şöyle açıkladı:

"Asla hiçbir bina yıkılmayacak. Asla yeni bir bina yapılmayacak.Sadece eski binalar restore edilerek ayağa kaldırılacak. Yine bu binalara çeşitli sosyal ve kültürel fonksiyonlar yükleyerek alanı kent parkı halinde vatandaşın kullanımına sunulacak. Hiçbir ağaç kesmeden, bitki dokusuna zarar vermeden bitki dokusunu güzelleştirilecek. Ticari alanda herhangi bir imar değişikliğiyle ilgili adım atmamız söz konusu değil. Hukuken de imar değişikliği yapmamız mümkün değil. Davalar neticelendikten sonra yeşil alanda göstermiş olduğumuz hassasiyeti, ticari alanda da göstereceğiz. Tüm Antalyalılarla ticari alanda ne yapılabileceğini konuşmayı arzu ediyoruz. Orada bir alışveriş merkezi, otel, rezidans, ticari bir fonksiyon olmayacak. Önerimiz, burada uluslararası bir kongre merkezi olmasıdır."

Dokuma Çalışma Grubu Başkanı Osman Aydın ise, "Yeşil alanla ilgili belediye yönetiminin düşüncesine komisyon aynen katılıyor. Hiçbir yapının yıkılmaması ve yeni bir yapı yapılmaması komisyonunun benimsediği görüşlerdir. Restorasyon da basit onarımı öneriyoruz" dedi.

Başkan Hakan Tütüncü, daha sonra katılımcılara fabrika binasını, yeşil alanları, depoları ve idare binayı gezdirdi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dokuma Çalışma Grubu Görüşleri Almaya Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement