Dolarda Yunanistan Ateşi - Son Dakika
Ekonomi

Dolarda Yunanistan Ateşi

Yunanistan seçim sonuçları dolar / TL'de endişeleri artırdı. Kur, sabah saatlerinde bu endişelerin etkisiyle 2,3734 TL seviyelerine kadar yükseldi.

26.01.2015 10:52  Güncelleme: 10:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) geçen hafta açıkladığı geniş kapsamlı tahvil alım programı ile faizler yönünü aşağı çevirirken; dolar/TL'de ise Yunanistan seçim sonuçları ve TCMB'nin önümüzdeki dönem faiz kararlarına ilişkin endişelerle yükseldi.



Bankalararası piyasada dolar 2,36'yı aşarken, kur şu sıralarda 2,35'in üzerinde işlem görüyor. Bankacılar haftanın en önemli iç gündem maddesinin yarın açıklanacak 2015'in ilk enflasyon raporu, dış gündemin ise Çarşamba günü sonuçları açıklanacak ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararı olacağını belirtiyorlar.

UZMAN GÖRÜŞÜ

Piyasa oyuncuları hem TCMB'den hem de Fed'den önümüzdeki dönemde faizlerin seyrine ilişkin verilecek mesajları takip edecekler. ING Bank Özel Bankacılık Stratejisti Pınar Uslu, "Euro/dolar parite hareketlerini izleyecek olan dolar/TL açısından yarınki TCMB Enflasyon Raporu'nda yer alacak tahminler ve Başkan Erdem Başçı'nın TL faizlerinin gelecekte izleyeceği muhtemel seyirle ilgili vereceği mesajlar önemli olacak. Faiz indirimlerinin enflasyondaki düşüşten daha hızlı olabileceği yönündeki bazı endişelerin TL üzerinde baskı yarattığı söylenebilir" dedi. Uslu, dolar/TL'de 2,3770 seviyesi önemli direnç olmayı sürdürürken, desteklerin ise 2,3450 ve 2,3350'de bulunduğunu belirtti.


Dolarda Yunanistan Ateşi
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Dolarda Yunanistan Ateşi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • erdem sabri: dolar yükselmiyor TL eriyor, ekonomi batıyor, enflasyon şahlanıyor, türkiye tarihinin en kötü yönetimi ile yönetiliyor gene tarihinin en büyük dış borç ve cari açığını ve işsizliğini yaşıyor ama bu ısrarlı bir şekilde milletten gizleniyor, herşeye gizli gizli zam ve vergilerle yok rant vergisi, yok kayıp kaçak vergisinde artış diye sanki dünyanın en çok vergisini ötv, kdv sini en pahalı petrolünü, elektrik, gaz, et gıdasını dolaylı vergilerini sanki biz ödemiyoruz gibi daha zam , bunların masrafına hırsızlığına halk yetiştiremiyor artık 35 5 Yanıtla
  • ASD: DÜNYADA DOLARA NE OLURSA OLSUN TÜRKİYEDE SADECE YÜKSELİYOR ! BÜYÜYEN TÜRKİYE 24 2 Yanıtla
  • ?: aslinda bu dolar dusse super olur 4 3 Yanıtla
  • SERKAN: su'ya dolaylı yönden ? zam doğalgaz dünyada düşerken bizde asla düşmez Enerji Bakanı mayıs Haziran aylarında doğalgaz tüketimi düştüğünde  zammı yapıştırdı 2014'te şimdi aynısını yazbaşı gene yapacaklar elektrik desen almış başını gitmiş dünyada bu kadar kendisine yapılana karşı sesini çıkaramayan bir halk daha varmı acaba, adam 8000 iş gününden emekli olmuş fazladan 8 sene devlete prim yatırmış emekli maaşı 850 TL yazık bizim insanımıza ne akbaralık kaldı ne komşuluk herkes ay başını nasıl getireceğim diye çırpınıp duruyor. şöyle etrafınıza bir bakın kaç kişinin yüzü gülüyor kaç kişi mutlu bu bizi yönetenler bunları görmüyor yaşamak imkansız hale geliyor yavaş yavaş 2 0 Yanıtla

Advertisement