Dolu Yağışı Tarım Alanlarına Zarar Verdi - Son Dakika
Yerel

Dolu Yağışı Tarım Alanlarına Zarar Verdi

Dolu Yağışı Tarım Alanlarına Zarar Verdi

Mahmudiye ilçesinde etkili olan dolu yağışının tarım arazilerini olumsuz etkiledi.

02.06.2014 18:17

Eskişehir'in Mahmudiye ilçesinde etkili olan dolu yağışı tarım arazilerini olumsuz etkiledi.

Mahmudiye Ziraat Odası Başkanı Erol Yalçın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kış mevsiminin kurak geçtiğini bu nedenle de sulu ekim yapılamayan alanlarda yüzde 80 civarında kaybının yaşandığını söyledi.

Bahar mevsiminde yağan yağmurun çiftçiyi sevindirdiğini dile getiren Yalçın, "Ancak son 4 gün boyunca aralıklarla ilçeye ait çeşitli bölgelere düşen dolu yağışı yazlık olarak ekilen pancar, kavun, ayçiçeği gibi ürünlere özellikle de hububata büyük zarar verdi" ifadesini kullandı.

Dolu yağışı için "beyaz biçerdöver" tanımlamasının kullanıldığını belirten Yalçın, şöyle konuştu:  "Bu yıl Mahmudiye'de gerçekten beyaz biçerdöver yeşil ekinleri hasat etmiştir. Zararımız çok büyük. Özellikle Mesudiye, İsmetpaşa, Hamidiye, Doğanca, Şerefiye, Balçıkhisar, Topkaya, Kaymazyaylası ve Yeniköy'e ait arazilerdeki mahsullerde yüzde 30 ile yüzde 100'e yakın zarar var. Hasat yapılması mümkün değil."

Yalçın, borcu çok olan çiftçiler için yıllara yayılacak şekilde ödeme kolaylığı getirilmesini istediklerini kaydetti.

Ayrıca Tarım Sigortaları Merkez Birliği'nin zarar-ziyan tespitinde Ziraat Odası'ndan bir temsilci veya bilirkişi talep etmesinin gerekli olduğunu savunan Yalçın, bu konuda da sağlıklı ve gerçek tespitin yapılması için Ziraat Odalarının yardımcı olmaya hazır olduğunu sözlerine ekledi. - Eskişehir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Dolu Yağışı Tarım Alanlarına Zarar Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement