Domates Üreticisi Fiyattan Memnun - Son Dakika
Yerel

Domates Üreticisi Fiyattan Memnun

MERSİN (AA) – Türkiye'nin domates üretiminde önemli bir yer tutan Mersin'in Erdemli ilçesinde hasadına başlanan bahar dönemi domatesinin kilogramının 2,5 liradan alıcı bulması üreticileri memnun etti.

17.04.2015 12:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MERSİN (AA) – Türkiye'nin domates üretiminde önemli bir yer tutan Mersin'in Erdemli ilçesinde hasadına başlanan bahar dönemi domatesinin kilogramının 2,5 liradan alıcı bulması üreticileri memnun etti.

Erdemli Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı İsmet Topçu, domates seralarındaki incelemesi sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçe genelinde 15 bin dönümde örtü altı domates üreticiliği yapıldığını belirtti.

Üreticilerin hasada başladığını ve ilk ürünlerin ihracatçılar tarafından Rusya pazarına gönderilmek üzere hazırlandığını bildiren Topçu, domatesin kilogramının 2,5 liradan alıcı bulduğunu aktardı.

Erdemli domatesinin tüketiciler tarafından tercih edilen ürünlerin başında geldiğini ifade eden Topçu, "İnşallah fiyatlar bir müddet bu şekilde gider, üreticimizin yüzü güler. Fiyatların artması üreticilerimizin cebine para girmesi demek. Geçtiğimiz dönemlerde zarar eden üreticilerimizin bu yıl inşallah yüzleri gülecek" diye konuştu.

Domates üreticisi Emre Serin ise 2,5 lira olan fiyattan memnun olduklarını anlatarak, "Bu fiyatlar bizler için çok iyi. Daha önceki zararlarımızı bu yıl kapatmak istiyoruz. İnşallah domates fiyatları bu şekilde yüksek kalır" dedi.

Öte yandan Erdemli'de bulunan domates paketleme tesisleri de yeni ürünlerin çıkmasıyla çalışmalarını hızlandırdı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Domates Üreticisi Fiyattan Memnun - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement