Bursa'da 45 Yıldır Hizmet Veren Pastane, Domatesli Dondurma Üretti - Son Dakika
Yaşam

Bursa'da 45 Yıldır Hizmet Veren Pastane, Domatesli Dondurma Üretti

Bursa\'da 45 Yıldır Hizmet Veren Pastane, Domatesli Dondurma Üretti

Bursa'nın domatesiyle meşhur Karacabey ilçesinde bir pastane domatesli dondurma imal edip satışa sundu.

26.08.2015 14:00  Güncelleme: 14:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'nın Karacabey ilçesinde 45 yıldır hizmet veren Konak Pastanesi domatesiyle meşhur Karacabey ilçesinde bir pastane domatesli dondurma imal edip satışa sundu.

"SADECE SALÇA SEKTÖRÜNDE DEĞİL, FARKLI SEKTÖRLERDE DE KULLANILABİLİR"

Karacabey halkına 45 yıldır hizmet veren Konak Pastanesi bir ilke imza atarak sıcak yaz günlerine yeni bir tad ekledi. Pastacı Selçuk Eriş, son günlerde ilçe çiftçisini yakından ilgilendiren bir konuya el atarak, domatesli dondurma yaptı. attı. Domates üreticisinin büyük zarar ettiğini üzülerek gördüğünü belirten Eriş, domatesin sadece salça sektöründe değil, farklı sektörlerde de kullanılabileceğini göstermek istediklerini söyledi.

"TAKDİR İLÇE HALKIMIZIN"

Eriş, "Çeşit çeşitli dondurmalar yapıyoruz. Bunların hepsi meyve ağırlıklı. Araştırmalarıma göre Türkiye'de domatesten yapılmış bir dondurma yok. Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdik. Karacabey bir zamanlar soğanı ile anılıyordu. Ne yazık ki soğanımızın eski özelliği kalmadı. ve son yıllarda ise çiftçilerimizin kırmızı elmas diye tabir ettiği domatese ağırlık verildi. Ancak bu yıl çiftçiler domatesten de umduklarını bulamadı. Domatesin sadece salça sektöründe değil de farklı alanlarda da kullanılabileceğini göstermek için domates dondurması yapmayı denedim. Başarılı olduğuna inanıyorum. Takdir ilçe halkımızın" dedi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Bursa'da 45 Yıldır Hizmet Veren Pastane, Domatesli Dondurma Üretti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement