Donald Trump'tan Türkiye Gafı: Tanklar Halkın Üzerinden Geçmedi - Son Dakika
Dünya

Donald Trump'tan Türkiye Gafı: Tanklar Halkın Üzerinden Geçmedi

Donald Trump, New York Times muhabirlerine verdiği röportaj sırasında, Türkiye'deki darbe girişimi hakkında bir soruyu yanıtlarken gaf yaptı.

22.07.2016 16:57  Güncelleme: 17:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD'li milyarder işadamı Trump, New York Times muhabirleri David E. Sanger ve Maggie Haberman'a verdiği mülakat sırasında, Türkiye'deki darbe girişimi hakkında bir soruyu yanıtlarken şöyle dedi: "Halk sokaklara çıktı. Ama askerler halkın üzerinden geçmedi. Bu Tiananmen Meydanı'nda olandan farklıydı. Askerler, 'insanların üzerinden geçmeyeceğim' dedi. İnsanlar evlerinden çıktı. Ordunun yaptığı şeyden yana değillerdi." Ancak ABD basını, Türkiye'de tankların "halkın üzerinden geçmediğini" söyleyen Trump'ın bu ifadesinin yanlış olduğunu fotoğraf ve video görüntüleriyle ortaya koydu.

TİANANMEN'İ DE YANLIŞ ANLATTI

Söz konusu haberlerde, 1989 yılında Tiananmen Meydanı'nda yaşanan meşhur tank olayına atıf yapan Trump'ın bu olayı da yanlış aksettirdiği belirtildi. Zira Tiananmen Meydanı'ndaki öğrenci eyleminde ordunun sert müdahalesini protesto eden meşhur Çinli de önünde durduğu tank tarafından ezilmemişti.

SEMBOL HALİNE GELDİ

5 Haziran 1989'da Tiananmen'de yaşananları özetleyen ve bir sembol haline gelen bu kare, Associated Press muhabiri Jeff Widener tarafından çekildi. Çinli yetkililer, fotoğraftaki kişinin tutuklanıp tutuklanmadığı hakkında kesin bir bilgilerinin olmadığını ancak öldürülmediğinden emin olduklarını söylemişlerdi.

Donald Trump\'tan Türkiye Gafı: Tanklar Halkın Üzerinden Geçmedi
Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Dünya Donald Trump'tan Türkiye Gafı: Tanklar Halkın Üzerinden Geçmedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement