Döşemealtı Belediyesi Yörex'e Halısı, Narı ve Zeytiniyle Katıldı - Son Dakika
Yerel

Döşemealtı Belediyesi Yörex'e Halısı, Narı ve Zeytiniyle Katıldı

Döşemealtı Belediyesi, Anadolu kültürünü, gelenek ve göreneklerini bir çatı altında toplayan 5. Yöresel Ürünler Fuarı'na (YÖREX) halısı, narı ve zeytiniyle katılıyor.

26.10.2014 13:32

Döşemealtı Belediyesi, Anadolu kültürünü, gelenek ve göreneklerini bir çatı altında toplayan 5. Yöresel Ürünler Fuarı'na (YÖREX) halısı, narı ve zeytiniyle katılıyor.

Bu yıl "Sizin Oraların Nesi Meşhur" sloganıyla yola çıkılan fuarda Döşemealtı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Halı, Nar ve Zeytin" standı ilgi gördü.

Ziyaretçilere bir yandan 800 yıllık Selçuklu İmparatorluğu döneminden kalma Kırkgözhan ile tarihe yolculuk yaptırılırken, diğer yandan Döşemealtı halısının hangi şartlarda dokunup ev ve iş yerlerinde kullanıldığını gösteren halı dokuma tezgahı kuruldu.

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, Anadolu kültürünün korunması ve yaşatılması, hatta ekonomiye kazandırılması için YÖREX'in önemli bir vizyon üstlendiğini belirtti.

Genç, fuarın sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda son derece yararlı geçtiğini anlatarak, şunları kaydetti:

"Bütün bu çalışmaların amacı Döşemealtı'na özgü değerlerin korunması, halı dokuyucularının, nar ve zeytin üreticilerinin ürünlerinin tanıtımını yapmak suretiyle daha geniş kitlelere ulaşmalarını sağlamak. Antalya her bölgeden insanımızın yaşadığı çok kozmopolit bir şehir dolayısıyla kendi gelenek ve göreneklerini bu fuar sayesinde memleketlerine gitmeden kısa süreliğine de olsa yaşama fırsatı buluyor. Ayrıca dünyanın birçok bölgesinden gelen turistler de yine fuar sayesinde Anadolu kültürünün tüm güzelliklerini görüp yaşayabiliyor. Biz de Döşemealtı ilçesi olarak tarihimizi ve tüm değerlerimizi her kesimle paylaşma fırsatı bulduk."

Genç, fuar  kapsamında ziyaretçilere 1 ton nar suyu ikram edildiğini belirtti. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Döşemealtı Belediyesi Yörex'e Halısı, Narı ve Zeytiniyle Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement