Döşemealtı'nda "Eğitimde Doğru Bilinen Yanlışları" Konuşuldu - Son Dakika
Yerel

Döşemealtı'nda "Eğitimde Doğru Bilinen Yanlışları" Konuşuldu

Döşemealtı\'nda "Eğitimde Doğru Bilinen Yanlışları" Konuşuldu

Antalya’nın Döşemealtı ilçesinde belediye tarafından veli, öğrenci ve öğretmenlere yönelik “Eğitimde Doğru Bildiğimiz Yanlışlar” konulu söyleşi, Yeşilbayır Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

02.03.2015 11:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Döşemealtı ilçesinde belediye tarafından veli, öğrenci ve öğretmenlere yönelik "Eğitimde Doğru Bildiğimiz Yanlışlar" konulu söyleşi, Yeşilbayır Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Eğitimci, Yazar ve Akademisyen Dr. Özgür Bolat tarafından halka açık olarak düzenlenen "Eğitimde Doğru Bildiğimiz Yanlışlar" konulu söyleşi programını Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç'in yanı sıra eşi Pınar Genç, Belediye Meclis Üyeleri, belediye bürokratları, çok sayıda veli, öğretmen ve öğrenci izledi.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Yeşilbayır Kültür Merkezi'nde düzenlenen söyleşi programında çocukların başarılı olmaları için ip uçları da veren Dr. Bolat, "Belirli aralıklarla ve sistemli bir biçimde tekrar yapılması, çalışma alışkanlığı kazanılması son derece önemli. Günümüzün eğitim sistemi ezbere dayalı durum böyle olunca, başarılı olma şansı zayıflamakta" dedi.

Çocuklarda övgü ve motive konusuna da değinen Dr. Bolat, "Çocukların güveni kaybedilince oto kontrol ortadan kalkıyor. Ben ailelerimizden çocuklarından yüksek beklenti içerisinde olmalarını tavsiye ederim. Eğitimde ceza gibi ödül de etkisiz bir yöntem. Bu durum insanları motive eden değil manipüle eden bir mekanizma olduğu anlaşılıyor. Unutulmamalıdır ki ceza sorumluluk vermez ayrıca çocuğun zekasını ölçmek onu tembelliğe götürür" diye konuştu.

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, program sonrasında Dr. Özgür Bolat'a plaket ve çiçek vererek teşekkür etti. Başkan Genç Döşemealtı'nda eğitimin yanı sıra sağlık ve diğer alanlarla ilgili halkı bilgilendirici sosyal programların halkın talebine göre devam edeceği söyledi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Döşemealtı'nda 'Eğitimde Doğru Bilinen Yanlışları' Konuşuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement