Döşemealtı'nda Keşif Zamanı - Son Dakika
Yerel

Döşemealtı'nda Keşif Zamanı

Döşemealtı\'nda Keşif Zamanı

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, farklı meslek gruplarından oluşan yaklaşık 20 kişilik Keşif Ekibi Derneği üyelerini ağırladı.

19.06.2014 15:03  Güncelleme: 15:10

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, farklı meslek gruplarından oluşan yaklaşık 20 kişilik Keşif Ekibi Derneği üyelerini ağırladı.

Keşif Ekibi Derneği üyelerini makamında ağırlayan Başkan Genç, daha sonra Antalya'nın su ihtiyacını karşılayan Kırkgöz Gölü ve Selçuklu İmparatorluğu döneminde 2.Gıyaseddin Keyhüsrev Bin Keykubat tarafından yaptırılan Kırkgöz Han'ı gezdirdi.

Başkan Genç ve Dernek üyeleri Döşemealtı'nın daha sonra ise Evdirhan'ı ziyaret ettiler. 1210-1219 yılları arasında Selçuklu Sultanı Keyhusrev oğlu Sultan I. İzzeddin Keykavus tarafından yaptırılan Evdirhan'ın restorasyonu için proje çalışmalarının başladığını belirten Başkan Genç, "Yaklaşık 3 milyon liraya mal olması düşünülen bu projeyi Döşemealtı olarak çok önemsiyoruz. Tarihimize ışık tutacak bu tür kalıntıları aslına uygun restore ettirip ortaya çıkartırsak hem bölgemiz hem de ülke turizmimiz bundan faydalanacaktır. Ayrıca ecdadımıza karşı da görevimizi yerine getirmiş oluruz" dedi.

Başkan Genç ve dernek üyeleri için, Döşemealtı Belediyesi ekipleri tarafından Evdirhan'ın ünlü Taç kapısı önüne Yörüklerin kıl çadırı kurulurken, bölge halkı tarafından hazırlanan gözleme ve ayran ikram edildi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Döşemealtı'nda Keşif Zamanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement