Döşemealtı Turunç ve Narenciye Kokacak - Son Dakika
Yerel

Döşemealtı Turunç ve Narenciye Kokacak

Döşemealtı Turunç ve Narenciye Kokacak

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, ilçenin en uzun caddelerinden Atatürk Caddesi’ni turunç bahçesine çeviriyor.

04.08.2015 09:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, ilçenin en uzun caddelerinden Atatürk Caddesi'ni turunç bahçesine çeviriyor. İlçe genelinde bundan böyle ithal ağaçlar ve süs bitkileri yerine Akdeniz'e özgü turunç, limon ve portakal türü meyve ağaçları tercih edilecek.

TURUNÇ, LİMON, PORTAKAL, ZEYTİN, NAR AĞAÇLARI DİKİLECEK

404'üncü turunç fidanını kendi elleriyle diken Başkan Genç, başta orta refüjler ve parklar olmak üzere bölgenin tamamında ithal bitkiler yerine kendi seralarında da üretilebilen ve Akdeniz bölgesinin zenginlikleri olan turunç, limon, portakal, zeytin, nar, keçiboynuzu, defne ve sığla ağaçları ile Karadeniz bölgesine has Karayemiş ağacının dikileceğinin müjdesini verdi.

BAŞKAN TURGAY GENÇ, TURUNÇ FİDANI DİKTİ

Döşemealtı Belediyesi'nin sembollerinden olan Atatürk Caddesi'nin yarım bırakılmış yaklaşık 2,5 kilometrelik orta refüjünün toprak dolgusu yapılıp sulama sistemi kurulduktan sonra ithal ağaç ve bitkilerin yerine turunç fidanları dikildi. Başkan Genç 404'üncü fidanı kendi elleriyle dikti.

PARKE TAŞLARI KENDİ TESİSLERİMİZDE ÜRETİLİYOR

Öte yandan aynı cadde üzerindeki sağlı-sollu yarım kalmış kaldırım inşaatı da büyük bir hızla devam ediyor. Yayaların kullanacağı kaldırımlara Döşemealtı Belediyesi tarafından geçtiğimiz günlerde 1,5 Milyon Lira yatırımla kurulan Parke tesisinde üretilen parke taşları döşenecek. Kaldırımların yeşillendirilmesinde de yine Akdeniz bölgesine özgü nitelikli gölge ağaçları tercih edilecek.

YERLİ NARENCİYE KULLANILDI

Yapılan piyasa araştırmasına göre caddenin 2,5 kilometresine manolya ve alev ağacı dikimi yapılmış olsaydı belediyenin kasasından yaklaşık 900 bin lira çıkacağını ifade eden Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, "Oysa turunç fidesinin tercih edilmesiyle maliyet yaklaşık 35 bin lira da kaldı. Bugün Döşemealtı'nda ki hemen her parkta ve orta refüjlerde görülen ithal manolya ağaçlarının tanesi bin 500 lira, Alev ağaçlarının tanesi ise 700 lira iken tamamen yerli narenciye fidesi 85 liraya mal edilebiliyor" dedi.

DÖŞEMEALTI'NDA ÖZE DÖNÜŞ BAŞLADI

Döşemealtı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından çevreye ve yeşile dair titiz bir çalışma başlatıldığını açıklayan Başkan Turgay Genç, İlçe genelinde mis gibi narenciye kokularının yayılacağını meyvelerinin de halk tarafından başta reçel yapımı olmak üzere mutfaklarda değerlendirilebileceğini bildirdi.

VATANDAŞ MEMNUNİYETİ ESAS ALINDI

Başkan Genç, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Döşemealtı ilçemiz coğrafik avantajları ve güzellikleriyle ön plana çıkan özel bir yerleşim alanı. Bu bölgenin özellikle Akdeniz'e özgü turunç gibi, portakal, limon ve mandalina gibi meyve veren ağaçlarla donatılması görüntüsüyle olduğu kadar etrafa yaydığı mis gibi kokusuyla da fark yaratacak düşüncesindeyim. İlk etap da 404 adet turunç fidemizi Atatürk Caddesi'nde ki 2,5 kilometrelik alana diktik. Benzer uygulamayı diğer park ve bahçelerimizde sürdüreceğiz. Diğer taraftan halen yapımı devam eden kaldırımlara da yine nitelikli, gölge ağaçları dikmek suretiyle kaldırımlarda yürüyen vatandaşlarımızın özellikle aşırı sıcaklarda bu gölge ağaçlarından faydalanmalarını hedefliyoruz. Maliyetler açısından baktığımızda da ithal bitkilere göre çok büyük farkların olduğu görülmektedir." - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Döşemealtı Turunç ve Narenciye Kokacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement