DSİ 13. Bölge Müdürü Özgür, İkizce ve Özdemir Göletlerindeki Çalışmaları İnceledi - Son Dakika
Yerel

DSİ 13. Bölge Müdürü Özgür, İkizce ve Özdemir Göletlerindeki Çalışmaları İnceledi

DSİ 13. Bölge Müdürü Özgür, İkizce ve Özdemir Göletlerindeki Çalışmaları İnceledi

DSİ 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür, Bölge Müdür Yardımcısı Özhan Erdanışman ve şube müdürleri ile birlikte,Elmalı ilçesindeki Özdemir ve Kaş ilçesindeki İkizce Gölet inşaatlarında inceleme yaptı.

26.05.2015 11:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DSİ 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür, Bölge Müdür Yardımcısı Özhan Erdanışman ve şube müdürleri ile birlikte, Elmalı ilçesindeki Özdemir ve Kaş ilçesindeki İkizce Gölet inşaatlarında inceleme yaptı.

Elmalı Özdemir ve Kaş İkizce Gölet inşaatlarında yaptığı incelemelerin ardından bir açıklama yapan DSİ 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür, Elmalı'daki Özdemir Göleti'ndeki çalışmaların devam ettiğini belirterek, göletin tamamlanması ile ilçede toplam 7 bin 980 dekar tarım alanının borulu sistemle suya kavuşacağını bildirdi.

Elmalı Özdemir Göleti'nin aslında 62 metre yükseklğinde bir baraj olduğunu ifade eden Özgür, "Ancak bizler DSİ olarak ülkemizin her köşesinde öyle devasa büyüklükte su yapıları yapıyoruz ki, 62 metre yüksekliğindeki su yapılarını artık gölet olarak isimlendiriyoruz. Özdemir Gölet inşaatı fiziki olarak yüzde 92 gerçekleşme seviyesine ulaşmış bulunmaktadır. Çalışmalar tamamlandığında 2015 yılı fiyatları ile dekar başına yılda yaklaşık 1 318 TL gelir artışı, ülke ekonomisine 10 517 640 TL katkı ve 958 kişiye de istihdam alanı sağlayacaktır" dedi.

Kaş ilçesindeki İkizce Göleti'nin hem sulama hem de bölgede yaşanabilecek yangınlarda kullanılmak üzere söndürme amaçlı bir gölet olduğunu bildiren Özgür, şunları kaydetti:

"Tamamlandığında 2 bin 60 dekar tarım arazisi modern bir sistem ile sulanacaktır.İkizce Gölet rezervuar alanında kalan TCK Karayolu rölekasyon çalışmaları tamamlanmış olup, yol sorunsuz şekilde trafiğe açılmış olup, Gölet inşaatında dip savak cebri boru ve kondüvi imalatları, su alma yapıları ile enjeksiyon çalışmaları tamamlanmıştır. Sulama şebekesinde ise boru imalatı tamamlanmış ve sanat yapıları bitmek üzeredir. Çalışmalar tamamlandığında 2015 yılı fiyatları ile dekar başına 1 164 TL gelir artışı, ülkemiz ekonomisine 2 397 840 TL katkı ve 247 kişiye de istihdam alanı sağlanacaktır. Çalışmalarımızda emeği geçen DSİ ve firma çalışanlarımıza teşekkür ediyorum." - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel DSİ 13. Bölge Müdürü Özgür, İkizce ve Özdemir Göletlerindeki Çalışmaları İnceledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement