DSP Genel Başkanı Türker: "Çanakkale Zaferi Cesaretin ve Onurlu Duruşun Sembolüdür" - Son Dakika
Politika

DSP Genel Başkanı Türker: "Çanakkale Zaferi Cesaretin ve Onurlu Duruşun Sembolüdür"

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Çanakkale Zaferi’nin 100. yıl dönümü ve Şehitler Günü nedeniyle yayınladığı mesajda, “Vatan topraklarımızı canları pahasına mücadele ederek koruyan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum” dedi.

17.03.2015 12:22

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümü ve Şehitler Günü nedeniyle yayınladığı mesajda, "Vatan topraklarımızı canları pahasına mücadele ederek koruyan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum" dedi.

Türker'in mesajı şöyle:

"Canları pahasına mücadele ederek bu toprakları vatan yapan Türk milletinin kahraman evlatları, Çanakkale Savaşı'nda azmin, kararlılığın, cesaretin ve onurlu duruşun sembolü olmuşlardır. Çanakkale zaferi, Türk Milletinin özgürlük ve vatanı için gerektiğinde neleri feda edebileceğinin en büyük ve gurur verici örneğidir.

Kahramanlık destanının yazıldığı en önemli savaşlardan biri olan Çanakkale Savaşı sadece ülkemizde değil, tüm dünyada büyük bir mücadele örneği olarak yer almıştır.

Bugün bize bağımsız bir millet olarak yaşamanın onurunu ve gururunu yaşatan Atatürk ve silah arkadaşlarına minnet ve şükran borçluyuz. Vatan toprakları için yaptıkları fedakarlığın değeri, hiçbir şeyle ölçülemeyecek kadar yüce ve büyüktür.

Aziz şehitlerimizin kanlarıyla suladıkları vatan toprakları bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk Milleti tarafından en kutsal emanet olarak korunacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk başta olmak üzere, silah arkadaşlarını ve bu destanı yazan tüm kahramanlarımızı, aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika DSP Genel Başkanı Türker: 'Çanakkale Zaferi Cesaretin ve Onurlu Duruşun Sembolüdür' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement