DSP Lideri Türker'den Madımak Katliamı Mesajı - Son Dakika
Güncel

DSP Lideri Türker'den Madımak Katliamı Mesajı

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Madımak Katliamının 21. yıldönümü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, "Bu suçu işleyenler ve arkasında olanlar affedilemez. Madımak olayının perde arkasında kalan ve bu suça azmettirenleri ortaya çıkarmak, onlara hak ettikleri cezayı vermek, devleti yönetenlerin görevi ve sorumluluğudur.

01.07.2014 17:28

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Madımak Katliamının 21. yıldönümü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, "Bu suçu işleyenler ve arkasında olanlar affedilemez. Madımak olayının perde arkasında kalan ve bu suça azmettirenleri ortaya çıkarmak, onlara hak ettikleri cezayı vermek, devleti yönetenlerin görevi ve sorumluluğudur. Bu görev ve sorumluluk iktidar kim olursa olsun Madımak Olayı aydınlanana kadar sürecektir" ifadelerini kullandı.

DSP lideri Masum Türker, 2 Temmuz 1993'teki Madımak katliamının 21. yıldönümü nedeniyle mesaj yayınladı. İnsanlık dışı bir katliam olan ve 37 kişinin hayatını kaybettiği Madımak Olaylarını 21 yıl sonra lanetle andıklarını kaydeden Türker, Türkiye'nin aydınlanmasına ve çağdaş bir yaşam sürdürmesine karşı olanların gerçekleştirdiği bu katliamı hiç kimsenin mazur gösteremeyeceğini belirtti. Madımak katliamının bir insanlık suçu olduğunu belirten Türker, "Bu suçu işleyenler ve arkasında olanlar affedilemez. Madımak olayının perde arkasında kalan ve bu suça azmettirenleri ortaya çıkarmak, onlara hak ettikleri cezayı vermek, devleti yönetenlerin görevi ve sorumluluğudur. Bu görev ve sorumluluk iktidar kim olursa olsun Madımak Olayı aydınlanana kadar sürecektir" açıklamasında bulundu.

Toplumsal yaşamın huzur ve güvenliğini tehdit eden bu ve benzeri olayların faillerinin tümüne gereken cezayı vermenin, acıları dindirmeyeceğini kaydeden Türker, ancak böylelikle adaletin sağlanmış olacağını kaydetti. Türkiye'de benzer olayların yaşanmamasını dileyen Türker, katliamda hayatını kaybedenleri rahmetle andığını ve ailelerine sabır diledi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel DSP Lideri Türker'den Madımak Katliamı Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement