DSP Lideri Türker: Desteklediğimiz Adayın Her Koşulda ve Her Zaman Yanında Dururuz - Son Dakika
Güncel

DSP Lideri Türker: Desteklediğimiz Adayın Her Koşulda ve Her Zaman Yanında Dururuz

DSP Genel Başkanı Masum Türker, kendisini ziyaret eden Ekmeleddin İhsanoğlu'na ilişkin, "Türkiye'nin bütünlüğünü sağlayacak, bölünmesini önleyecek, iktidardan yana değil, iktidara karşı değil yalnız Türk halkı adına çalışacak bir Cumhurbaşkanı profili içinde düşüncelerini paylaştı.

26.06.2014 13:53

DSP Genel Başkanı Masum Türker, kendisini ziyaret eden Ekmeleddin İhsanoğlu'na ilişkin, " Türkiye'nin bütünlüğünü sağlayacak, bölünmesini önleyecek, iktidardan yana değil, iktidara karşı değil yalnız Türk halkı adına çalışacak bir Cumhurbaşkanı profili içinde düşüncelerini paylaştı. Biz desteklediğimiz adayın her koşulda ve her zaman yanında dururuz" dedi.

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, DSP Lideri Türker'i ziyaret etti.

Basına kapalı gerçekleşen ve yaklaşık 1 buçuk saat süren görüşmenin ardından İhsanoğlu ve Türker, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Türkiye'de siyasi partiler içinde önemli bir yere sahip olan DSP'nin vereceği desteğin hayati öneme sahip olduğunu belirten Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu, "Geçtiğimiz günlerde Genel Başkan ile İstanbul'da çok uzun ve detaylı bir görüşme gerçekleştirmiştik. Bu görüşmeden çok umutlu bir şekilde çıkıyorum. Türkiye'nin farklı meselelerinde ve özellikle Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili hususları görüştük. Bugün resmen başlayan temaslarımızın neticesinde büyük bir ivme kazanılmakta ve uzlaşma zemini daha da genişlemektedir. Sağda, solda ve merkezde olan partilerin desteği gittikçe artmaktadır DSP Genel Başkanına ve yöneticilerine teşekkür ediyorum. Ülkemizde büyük bir tecrübeye imza atan, iktidar olan ve halen Türkiye'deki siyasi yelpazede önemi bir yer işgal eden DSP'nin desteği Cumhurbaşkanlığı seçimi için çok hayatidir ve ben bu konuda çok umutluyum" dedi.

-BUGÜNE KADAR SANKİ YALNIZ İKTİDAR PARTİSİNİN GÖSTERECEĞİ KİŞİNİN ADAY OLACAĞI BEKLENTİSİ VARDI-

DSP Genel Başkanı Türker ise, "Cumhurbaşkanı aday adayı olarak aday olma talebinde bulunan Ekmeleddin İhsanoğlu, daha önce MHP ve CHP Genel Başkanlarıyla yaptığımız görüşmelerdeki profile ve Türkiye'nin ihtiyacına uygun olarak ortaya koyduğumuz tabloya göre belirlenmiş ve iki parti tarafından açıklanmıştı. Biz o dönemde sürecin devam ettiğini söylemiştik.

Geçtiğimiz günlerde İhsanoğlu İstanbul'da bizleri ziyaret ederek Türkiye için neler düşündüğünü ve tarafsız bir Cumhurbaşkanı olarak Türkiye'yi nasıl kucaklayacağını anlattı. İhsanoğlu, Türkiye'nin bütünlüğünü sağlayacak, bölünmesini önleyecek, iktidardan yana değil, iktidara karşı değil yalnız Türk halkı adına çalışacak bir Cumhurbaşkanı profili içinde düşüncelerini paylaştı."

Türkiye'de seçeneğin ortaya çıkmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Türker, "Bugüne kadar sanki yalnız iktidar partisinin lideri ya da iktidar partisinin göstereceği kişinin aday olacağı beklentisi vardı. Bugün Sayın İhsanoğlu ile birlikte Türkiye'nin seçeneksiz olmadığını, Türkiye'ye yalnız belirli çevrelerin belirli söylemlerde dayatacağı profilin değil, bütün Türkiye'yi kucaklayacak ve taraf olduğu tek yer Türkiye'nin bölünmez bütünlüğü olan ve bu birlikteliği sağlayacak bir Cumhurbaşkanı profilidir" dedi.

Parti olarak değerlendirme yapıp, basınla paylaşacaklarını belirten Türker, "İhsanoğlu'nun desteklenmesi kararımızla birlikte, kendisinin Yüksek Seçim Kuruluna yalnız milletvekilleri yoluyla değil, destekleyecek parti liderlerinin de imzalayacağı bir önergeyle birlikte, bütün Türkiye'yi kucakladığını, Parlamento dışında kalan partilerin de sistemin içinde olacağı bir yaklaşım içinde olacağını düşünüyoruz" dedi.

İhsanoğlu'na başarılar dileyen Türker, bu çetin yol aşıldığında Türkiye'nin Ortadoğu'da, Batı ve Doğu dünyasıyla bozulmuş dış ilişkilerinin tekrar güçlü devlet, Türkiye imajıyla oturtulabileceğinin beklentisi içinde olduklarını bildirdi.

Bir gazetecinin "İhsanoğlu'nun seçim çalışmalarına, mitinglerine ve yurt gezilerine katılacak mısınız" sorusunu Türker, "Biz destekleme kararımızı resmen açıkladıktan sonra, desteklediğimiz adayın her koşulda ve her zaman yanında dururuz" dedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel DSP Lideri Türker: Desteklediğimiz Adayın Her Koşulda ve Her Zaman Yanında Dururuz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement