DSP Lideri Türker: Nevruz, Dostluk, Barış ve Hoşgörünün Simgesidir - Son Dakika
Güncel

DSP Lideri Türker: Nevruz, Dostluk, Barış ve Hoşgörünün Simgesidir

DSP Lideri Türker: Nevruz, Dostluk, Barış ve Hoşgörünün Simgesidir

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Nevruz Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajda, "İlkbaharın gelişi, doğanın bolluk ve berekete yönelişinden duyulan sevinci paylaşmak amacıyla kutlanan Nevruz, dostluk, barış ve hoşgörünün simgesidir "dedi.Türk dünyasında pek çok ülke tarafından coşkuyla kutlanan Nevruz'un, Türkiye'de "zenginlik" olarak düşünülmesi gerekirken, birileri tarafından amacından saptırılarak tatsız olaylara vesile edilmek istenmesinin son derece üzücü olduğunu vurgulayan Türker, oysa Nevruz Bayramının diğer bayramlar gibi ulusal birlik ve beraberliğin geliştirilmesine vesile olması gerektiğini belirtti.

21.03.2014 15:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Nevruz Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajda, "İlkbaharın gelişi, doğanın bolluk ve berekete yönelişinden duyulan sevinci paylaşmak amacıyla kutlanan Nevruz, dostluk, barış ve hoşgörünün simgesidir "dedi.

Türk dünyasında pek çok ülke tarafından coşkuyla kutlanan Nevruz'un, Türkiye'de "zenginlik" olarak düşünülmesi gerekirken, birileri tarafından amacından saptırılarak tatsız olaylara vesile edilmek istenmesinin son derece üzücü olduğunu vurgulayan Türker, oysa Nevruz Bayramının diğer bayramlar gibi ulusal birlik ve beraberliğin geliştirilmesine vesile olması gerektiğini belirtti. Türker, mesajının devamında şunları kaydetti:

"Tüm dünyada sevgi, barış, kardeşlik duygularıyla kutlanan Nevruz'u, biz de ülkemizde bu duygu ve düşüncelerle kutlamalı, barış ve kardeşliği bozacak davranışlara fırsat vermemeli, etnik kökeni, dili, dini ve siyasi görüşü ne olursa olsun herkesin aynı sevinçte buluşmasına katkıda bulunmalıyız. Birlik ve beraberliği tehdit edenlere karşı dik duruş sergilenmeli, herkes ulusal değerlerimize saygı göstererek, sahip çıkarak bu bayram duygusunda birleşmelidir. Nevruz'un, ülkemizde sevgi, barış, mutluluk, doğaya ve insanlara saygıyı egemen kılmasını diliyor, tüm vatandaşlarımızın Nevruz Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel DSP Lideri Türker: Nevruz, Dostluk, Barış ve Hoşgörünün Simgesidir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement